WeTransfer bestanden downloaden op de smartphone

Logo van de WeCollect app.Vraag:
WeTransfer is een bekende website om een paar bestanden of heel veel foto’s in een keer naar een of meerdere personen te versturen. Je hebt het vast wel eens gebruikt om iets te versturen en nog vaker om iets te ontvangen.

Voor computers werkt het perfect. Je download een ZIP bestand via de website van WeTransfer, pakt dit uit en klaar. Maar hoe gebruik je het op een smartphone?

Antwoord:
Om WeTransfer bestanden gemakkelijk te downloaden en uit te pakken kan je het beste de gratis app Collect gebruiken. Deze is gemaakt door WeTransfer B.V. het bedrijf achter de website met dezelfde naam.

Het icoon van de app laat de letters WE zien zodat je WeCollect krijgt. Een mooie aanvulling op WeTransfer.

Download We Collect voor IphoneDownload We Collect voor Android

Heb je de app geïnstalleerd en klik je vervolgens op een link in een e-mail of WhatsApp bericht. Dan zal de app dit merken en via de app de bestanden downloaden. Op de computer worden de bestanden altijd gedownload via de browser.

Zitten er foto’s in het WeTransfer bestand? Dan kan je deze meteen met de Collect app bekijken. Om orde te houden in de vele downloads kan je bestanden verdelen over Boards. Dit kan je vergelijken met mappen op de computer.

Ik heb er een half uurtje meegewerkt en het werkt heel fijn. Het enige nadeel is dat de app niet in het Nederlands wordt aangeboden.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.