WordPress archief paginering links werken niet meer (404)

WordPress archief paginering links werken opeens niet meer.Probleem:
Ik maak gebruik van de Redirection plugin om URL’s die uitkomen op een 404 pagina te loggen. Eens in de zoveel tijd bekijk ik dit log. Voor sommige 404 pagina’s voeg ik een verwijzing toe omdat het blog artikel niet meer bestaat of een andere naam heeft gekregen.

Vandaag viel me op dat er opeens veel 404 pagina’s werden getoond voor de paginering links van het archief. Hiermee bedoel ik de categorie, jaar en maand overzicht pagina’s. Dit vond ik wel apart omdat ik zeker weet dat het in het verleden heeft gewerkt.

Oplossing:
Ik heb het zelf getest en de meldingen klopte. De eerste pagina werd getoond. Klikte je onderin op de paginering op getal 2 of verder kwam je uit op een 404 pagina.

In mei heb ik zelf PHP code toegevoegd om de klassieke numerieke paginering onderaan archief pagina’s te tonen. Het Phlox thema dat ik gebruik toont standaard een “Laad meer” knop die via ajax meer berichten inlaad.

De oplossing was uiteindelijk heel eenvoudig door WordPress de permalinks opnieuw te laten genereren. Hierna werkte alle paginering links weer.

  1. Ga naar je wp-admin omgeving
  2. Klik op Instellingen > Permalinks
  3. Klik onderin op “Wijzigingen opslaan”
  4. Heb je een cache plugin, leeg dan voor de zekerheid de cache

Oplossing getest op:
WordPress 5.2.2 met Phlox 2.4.6

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.