Jetpack Cookies & Consents banner vervangen met Cookie Notice for GDPR

Cookie notice aangepast zodat bezoekers kunnen bepalen of ze wel of niet cookies willen.De privacy van mijn bezoekers vindt ik belangrijk. Ik doe er alles aan om deze te respecteren. In mijn privacy policy probeer ik zo duidelijk mogelijk uit te leggen welke gegevens ik hoe en waarom verzamel.

Sinds een jaar maak ik gebruik van de plugin Advanced Ads die Google Adsense advertenties toont op mijn website. Op deze manier verdien ik geld. Dit geld gebruik ik de kosten te betalen voor o.a. de hosting, het domein en de plugins die ik gebruik.

Om deze advertenties optimaal af te stemmen op bezoekers verzamelt Google Adsense persoonlijke gegevens via cookies. Ik weet dat er mensen zijn die dit minder prettig vinden. Deze bezoekers wil ik daarom de optie aanbieden om niet persoonlijke advertenties te tonen. In Advanced Ads heb ik hiervoor de privacy module geactiveerd via Advanced Ads > Instellingen > Privacy.

Ook heb ik Advanced Ads Pro aangeschaft zodat ik duidelijk kan zien wie er wel toestemming geeft voor het plaatsen van cookies en wie niet. Ik heb de betaalde Pro versie nodig omdat de gratis versie niet samenwerkt met mijn cache plugin WP Rocket. Zonder de betaalde versie kan het voor komen dat een bezoeker die niet gepersonaliseerde advertenties wilt juist gepersonaliseerde advertenties krijgt. In Advanced Ads heb ik Cache busting aangezet via Advanced Ads > Instellingen > Pro.

In een vorige versie van Timdehoog.nl maakte ik gebruik van de plugin Cookie Notice For GDPR. Met de nieuwe versie die in juli 2018 online is gegaan was deze plugin overbodig omdat vergelijkbare functionaliteit ook in de Jetpack plugin zit. Deze functionaliteit wordt Jetpack Cookies & Consents banner genoemd. Nadeel is dat je bezoekers geen keuze geeft wat betreft wel of niet plaatsen van cookies. Het is meer een kennisgeving.

Om bezoekers de mogelijkheid aan te bieden wel of niet cookies te accepteren heb ik dit weekend Cookie Notice For GDPR weer geïnstalleerd en Jetpack Cookies & Consents banner gedeactiveerd.

Als je aangeeft dat je geen cookies wilt worden er alsnog cookies door Google Adsense geplaatst. Die zijn nodig om deze functionaliteit te kunnen gebruiken. Hier kan ik weinig aan veranderen. Getoonde advertenties zijn niet persoonlijk en er worden ook geen persoonlijke gegevens verzamelt.

Foto door Josh Sorenson via Pexels

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.