Ezelsbruggetjes voor afdrukken op Apple iPad of iPhone

Ezelsbruggetje voor afdrukken op Apple iPad of iPhoneVorige week heb ik bij iemand een HP DeskJet 2632 printer geïnstalleerd. Dit is een draadloze printer met AirPrint ondersteuning. Hierdoor is het dus mogelijk om gemakkelijk vanaf een iPad of iPhone af te drukken.

Ik heb toen laten zien hoe dit werkt. Gelukkig heeft Apple hun producten zo ontworpen dat de schermen op iPhone en iPad veelal identiek zijn.

Toch valt de afdrukknop in eerste instantie niet op. Hij zit verstopt onder 2 knoppen. Voor oudere mensen die niet heel vaak afdrukken kan het wel eens lastig zijn om die te vinden. Het zou beter zijn dat hij permanent in beeld staat, maar dat is niet zo. De gedachte achter laptops, smartphones en tablets is immers ook minder afdrukken.

Gelukkig kan je met een simpel ezelsbruggetje onthouden waar je de afdrukknop kan vinden. Het is een manier van logisch denken die je in je achterhoofd moet houden wanneer je op zoek bent naar die afdrukknop.

Knop 1 – het afdrukken van een e-mailbericht
Wil je op een iPad of iPhone een e-mail afdrukken vanuit de Mail app dan moet je drukken op de knop Beantwoorden. Als je op die knop drukt zie je Beantwoorden, Doorsturen en Afdrukken staan.

Het ezelsbruggetje is dat je de e-mail ergens naartoe wilt sturen. Je kan de e-mail doorsturen naar iemand anders of beantwoorden. Maar je kan hem ook sturen naar de printer. Of je de e-mail naar een mens of printer stuurt maakt dus niet zoveel uit. Je kan het pijltje ook associëren met de gedacht dat je het ergens naartoe stuurt.

De volgende keer dat je een e-mail af wilt drukken denk je dus. Ik wil de e-mail sturen naar de printer dus moet ik op de pijltjes knop beantwoorden drukken.

Knop 2 – het afdrukken van een bijlagen of een website
Om een website of een bijlage af te drukken moet je zoeken naar het icoontje met een vierkantje met daarin een pijltje. In het menu dat dan verschijnt zie je de optie Afdrukken.

Als je wat langer naar het icoontje kijkt zie je dat het pijltje in het midden van het vierkantje begint en naar buiten wijst. Het verlaat het vierkantje. Stel je eens voor dat jouw iPad het vierkantje is en we willen een PDF afdrukken. Door op het vierkantje te drukken willen we de PDF verzenden naar iets buiten de iPad. We kunnen de PDF verzenden naar de printer.

Het ezelsbruggetje is eigenlijk vergelijkbaar met het die van knop 1. Je wilt een PDF bestand van de iPad naar de printer sturen om af te drukken. Het pijltje geeft de richting aan.

Samenvatting:
Wil je iets afdrukken? Zoek dan naar een knop met een pijltje dat een kant op wijst. Dit geeft aan dat je hetgeen wat je wilt afdrukken naar de printer wilt sturen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.