Zes euro per maand besparen op Ziggo abonnement

Abonnement bij Ziggo aanpassen om kostente besparen.Ik ben al ongeveer 8 jaar klant bij Ziggo en heb altijd het Ziggo Complete pakket gehad. Door de jaren heen zijn de maandelijkse kosten gestegen naar 67 euro. Ook de internetsnelheid is verhoogd naar 250 mbps. Allemaal leuk en aardig, maar als alleen wonende heb ik een te snelle internetverbinding.

Je zal nu denken een internetverbinding is nooit te snel. Daar heb je gelijk in. Maar ik download geen films en speel geen games. Dit zijn twee dingen die ook een hoge internetsnelheid vereisen. Daarnaast heb ik kabels liggen die tot 100 mbps gaan. De vraag is überhaupt of mijn oude Ziggo modem draadloos een snelheid hoger dan 54 mbps kan halen.

Zoals jullie weten ben ik van beroep een IT’er en ook thuis vaak nog met computers bezig. Maar in mijn eentje gebruik ik nooit die volledige 250 mbps. Ik heb dus overcapaciteit waarvoor ik ook nog eens betaal.

Jaarlijks kijk ik of ik kan besparen op mijn kosten voor stroom en gas door over te stappen. Dit doe ik ook eens in de zoveel jaar voor mijn verzekeringen. Maar waarom niet voor mijn abonnement bij Ziggo?

Ik weet in ieder geval dat overstappen naar KPN geen zin heeft om te besparen. Voor hetzelfde bedrag krijg je dan veel minder internet. Ook heb ik geen zin om mijn kabels in huis aan te passen. Ziggo werkt met een coax kabel die in mijn woonkamer binnenkomt en KPN werkt met een analoge telefoonlijn die in mijn meterkast binnenkomt.

Daarom heb ik van de week de klantenservice van Ziggo gebeld. Ik heb wel 10 minuten in de rij gestaan voordat ik iemand aan de lijn kreeg. Tip: zorg ervoor dat je andere dingen te doen hebt wanneer je de telefoon op de speaker neerlegt. Ik heb mijn e-mails verwerkt, paar rekeningen betaald wat dingen opgeruimd. Even efficiënt je tijd gebruiken :).

Eenmaal een medewerker aan de lijn heb ik mijn situatie uitgelegd en gevraagd wat de mogelijkheden waren. Ik had overcapaciteit en wilde graag geld besparen. De vriendelijke medewerkster gaf aan dat dit mogelijk was door alleen de internetsnelheid te verlagen. De standaard internetsnelheid uit mijn Ziggo Compleet pakket wordt daarom verwisseld met de internet snelheid uit het Start pakket.

De nieuwe internetsnelheid wordt 50mbps. Dit is wel een behoorlijke verlaging. Helaas biedt Ziggo geen snelheid tussen de 50 en 250 mbps aan. De komende maanden ga ik dus kritisch kijken of ik nu niet een te trage internetsnelheid heb. Dat is ook weer niet de bedoeling. Mocht het niet bevallen kan ik altijd terug heeft de medewerkster mij beloofd.

Als het nieuwe abonnement is ingegaan betaal ik geen 67 maar 61 euro per maand. Een besparing van 6 euro per maand en 72 euro op jaarbasis. Dit is toch wel de moeite waard lijkt mij zo. Ik heb zelfs een nieuwe modem gekregen. Dan kan ik die oude mooi vervangen want door de jaren heen heeft die veel megabytes verwerkt.

Een reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.