uBlock Origin haalt blogs met de categorie advertentie weg

Afgelopen weekend had ik weer een nieuwsbrief naar mijn ontvangers gestuurd. Een van die ontvangers gaf aan dat hij het blog Waarom sim-only voor mij goedkoper is niet kon lezen. Er stond geen content in. Hij stuurde een screenshot mee als bewijs.

In eerste instantie zelf getest in een aantal browsers maar bij mij werkte het perfect. Vervolgens de cache van WP Rocket geleegd om er zeker van te zijn dat dit het probleem niet kon veroorzaken. Na opnieuw testen van de ontvanger bleek het probleem nog steeds aanwezig te zijn.

Het blog was wel een samenwerking met LinkPizza, of wel gesponsorde content. Om dit duidelijk te maken aan mijn bezoekers plaats ik deze in de categorie Advertentie. Om te testen stuurde ik de ontvanger een ander blog uit dezelfde categorie. Ook van dit blog kon hij de content niet zien.

Ik heb toen aan hem gevraagd of hij extensies gebruikt voor privacy en tegen advertenties. Hij gebruikte Ghostery en uBlock Origin. Hij heeft ze eerst beiden uitgezet en toen had hij geen last van het probleem. Daarna heeft hij ze om en om uitgezet. Hieruit bleek dat uBlock Origin het probleem veroorzaakte.

Vermoedelijk haalt deze extensie de content weg omdat deze gekoppeld is aan de categorie Advertentie. Deze heb ik nu een andere naam gegeven die nog steeds even duidelijk is. Opnieuw gevraagd aan de ontvanger om de de blogs te testen. Uit deze test bleek dat de content niet meer weggehaald werd.

Conclusie:
Mogelijk wordt content weggehaald wanneer je gebruik maakt van een categorie met de naam Advertentie in combinatie met uBlock Origin.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.