Sim only abonnementen online vergelijken en daardoor geld besparen

Een paar weken geleden heb ik een blog geschreven over het feit dat sim only voor mij goedkoper is. Op basis van eigen onderzoek blijkt dat ik gemiddeld 2,5 jaar met een telefoon doe. Dat is dus langer dan de 1 of 2 jarige abonnementen met een smartphone.

Gebruik maken van sim only kan dus heel interessant zijn. Maar hoe weet je nou welke aanbieder het goedkoopste sim only abonnement heeft. Tegenwoordig zijn er tientallen aanbieders waaronder bekende namen als Vodafone, T-Mobile en Simpel.

De enige manier om achter de goedkoopste aanbieder te komen is door te vergelijken. Dit kan zomaar tientallen euro’s per jaar schelen. Die tientallen euro’s per jaar kan je verdienen door zelf op onderzoek te gaan. Je bezoekt alle aanbieders die je kan vinden en om te zien wat de sim only abonnementen kosten. Deze informatie plaats je naast elkaar in bijvoorbeeld een Excel overzicht. Uiteindelijk komt daar dan de goedkoopste uit.

Maar met dat uitzoeken ben je al gauw een uur bezig en heb je daar wel zin in? Gelukkig heb je net als voor stroom- en gasleveranciers tegenwoordig ook vergelijkingswebsites voor sim only aanbieders.

Een voorbeeld hiervan is vergelijksimonly.nl. Op deze website kan je precies opgeven hoeveel belminuten, sms’jes en MB’s je nodig hebt. De website vergelijkt alle aanbieders met sim only abonnementen en komt terug met een top 3 van de goedkoopste. Je bent dus geen uren meer bezig om websites van aanbieders te bezoeken.

Het is belangrijk om een abonnement te nemen dat voldoende belminuten, sms’jes en MB’s heeft. Maar heb je een te groot abonnement en houd je iedere maand veel over dan gooi je ook geld weg. Dat is natuurlijk zonde. Het is daarom interessant om te weten hoe groot je sim only abonnement moet zijn.

De omvang van je bundel kan je heel eenvoudig berekenen door je verbruik van de afgelopen 4 maanden bij elkaar op te tellen. Deel de resultaten door 4 en je weet hoeveel je gemiddeld per maand verbruikt. Verhoog deze totalen ieder met 10% zodat je wat meer speelruimte hebt. Iedere maand een beetje overhouden is niet erg.

Ga vervolgens naar bijvoorbeeld vergelijksimonly.nl en vul de totalen in zodat je een nog scherper aanbod krijgt.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.