Gebruik een laptophoes om jouw laptop langer mooi te houden

Sinds ik op het MBO gestudeerd heb ben ik in het bezit geweest van een eigen laptop. Handig om op school, thuis of onderweg verder te kunnen werken. Toen ter tijd was dat nog vooral voor huiswerk. De laatste jaren gebruik ik mijn laptop om blogs te schrijven voor mijn website. Een gedeelte van dit blog is zelfs geschreven op mijn Asus laptop.

Mijn eerste laptop was een Acer. Die kostte toen bijna 1000 euro wat een beetje de gangbare prijs was voor een gemiddeld goede laptop. Inmiddels is die prijs gedaald naar 500 euro. Vanaf dag één heb ik die laptop in een hoes bewaard om hem netjes te houden. Deze hoes plaatste ik weer in een Case Logic rugzak die ik ooit met kerst van mijn ouders heb gehad.

Doordat ik mijn eerste laptop in een hoes bewaarde bleef deze netjes. Er zaten vrijwel geen krassen op. Die laptop heb ik daardoor voor een mooi bedrag doorverkocht. Ik was toe aan een nieuwe laptop, maar mijn eerste heeft het nog jaren volgehouden bij zijn nieuwe eigenaar.

Ook mijn tweede laptop bewaarde ik altijd netjes in een laptophoes. Ik weet niet meer of het een Acer of Asus was. Wat ik wel weet is dat het Vista besturingssysteem niet heel fijn werkte. Ik heb hier later Windows 7 op geïnstalleerd. Deze laptop heb ik in de eerste paar jaar van mijn HBO studie gebruikt. Doordat ik hier trouw de laptophoes omheen deed bleef deze laptop ook heel mooi. Ook deze is naar een nieuwe eigenaar gegaan.

Mijn derde laptop was een Asus die ik kocht in het derde jaar van mijn HBO studie. Voorzien van Windows 7 werkt hij na ruim 10 jaar nog steeds goed. Windows 10 wordt niet helemaal ondersteund omdat dan de HDMI poort niet meer werkt. Inmiddels is de harde schijf wel vervangen door een SSD. Mensen die de laptop zien denken dat hij nog maar een paar jaar oud is. Ze zijn verbaasd als ik vertel dat hij al 10 jaar oud is. Dat puur door er zuinig mee om te gaan.

Na 3 Windows laptops vond ik het tijd voor een Apple MacBook Pro. Zo kan ik mijn ervaring op dit vlak ook verder uitbreiden en ook over Apple bloggen. Maar een MacBook is echt heel duur. Je bent er gauw meer dan 1000 euro voor kwijt. Dat is hij ook wel waard. Alleen al het design van aluminium ziet er mooier uit dan het plastic van Acer.

Binnen een week heb ik voor de MacBook een laptophoes gekocht van 30 euro. Een mooie zwarte van het merk Case Logic. Doordat er een ritsvak aan de voorkant zit kan ik daar mooi de muis en oplader in bewaren. Op deze manier blijft mijn MacBook ook mooi en vrij van krassen. Hij ziet er bijna uit als nieuw.

Zoals je kan lezen loont het dus om een laptop of MacBook te bewaren in een laptophoes. Hij blijft langer mooi en daardoor kan je hem langer gebruiken of voor een mooi bedrag doorverkopen. Een laptophoes heb je al voor twee tientjes. Leer het jezelf vanaf dag één aan om hem netjes te bewaren.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.