Fit blijven als computernerd door sporten en gezond eten

Ik ben geen computernerd… of misschien ook wel. Heb eigenlijk geen idee. Ik wilde eerst het woord IT’er gebruiken in de titel maar dat kwam zo zakelijk over. Computernerd trekt misschien iets meer de aandacht.

Bij een computernerd denk ik aan iemand die bijna 12 uur per dag op een slaapkamer met een computer bezig is en geen sociaal leven heeft. Ok ik ben vaak bezig met een computer. Die 12 uur per dag red ik niet, maar ik heb wel een sociaal leven. Ik spreek bijvoorbeeld af met vrienden of familie en geef atletiektraining bij A.T.V. Scorpio.

Af en toe krijg ik de vraag van mensen hoe ik ervoor zorg dat ik fit blijf. Logische vraag aangezien ik door mijn beroep veel zit. Ik zit nu in de tuin in een stoel terwijl ik dit schrijf.

Stappenteller
Allereerst probeer ik op een dag voldoende te bewegen. Ik heb een Garmin Forerunner 235 die mijn stappen en hartslag registreert. Als het even kan zet ik op een dag 10.000 stappen. Overigens zijn er ook momenten dat ik mijn Garmin niet om heb. Ik ben ook weer niet het persoon die continu alles registreert.

Water drinken
Ik ben een suikerfreak. Snoep en gebak vind ik super lekker aangevuld met frisdrank. Maar het is niet de beste voeding. Om te voorkomen dat ik teveel van dit naar binnen werk drink ik op een dag veel water. Je hebt dan sneller een vol gevoel waardoor je minder snel een snoepje of koekje pakt.

Gezond eten
Ik probeer iedere dag gezond te eten en dit ook gevarieerd te doen. Dat laat niet weg dat ik geen friet of pizza eet. Een keertje zondigen moet kunnen. Ik probeer wel zoveel mogelijk groenten en fruit te eten. Vis zou een goede aanvulling zijn, maar dat vind ik niet super lekker.

Fit blijven door te sporten. Ik in actie tijdens Red Bull 400.Veel sporten
Mijn beroep houdt in dat je veel achter een bureau zit. Niet het beste voor de mens. Daarom sport ik minimaal 2 keer in de week. Even lekker een uurtje hardlopen of krachttraining is heerlijk. Ook om de werkdag af te sluiten. De tweede reden is dat ik als atletiektrainer een bepaalde basisconditie wil hebben zodat ik het goede voorbeeld kan geven.

Ik zie mijzelf niet als het ultieme voorbeeld wat gezond leven betreft. Daar kan ik nog voldoende in verbeteren. Maar ik voel me wel fit en gezond en dat is misschien wel het belangrijkste.

2 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.