Is de Medion Akoya S6446 laptop voor € 549 een aanrader?

Medion Akoya S6446.Vanaf donderdag 26 september 2019 heeft de Aldi de Medion Akoya S6446 laptop in de aanbieding voor 549 euro. Ik heb de advertentie bekeken en was behoorlijk onder de indruk wat de hardware betreft die je krijgt voor het bedrag.

Ik weet nog dat de eerste Medion’s die jaren geleden werden uitgebracht van de buitenkant weinig design hadden. Gewoon een plastic omhulsel. Inmiddels is dit verandert naar een mooi design zoals je kan zien op de afbeelding hiernaast.

De Medion Akoya S6446 specificaties:

  • Intel® Core™ i5-8265U-processor en Intel® UHD-graphics (1.60 GHz tot 3.90 GHZ, 6 MB Intel® Smart Cache)
  • Full HD-beeldscherm met IPS-technologie en een resolutie van 1920 x 1080 pixels
  • 256 GB PCle SSD (Solid State Drive)
  • 8 GB DDR4-werkgeheugen
  • High Definition audio met twee luidsprekers gecertificeerd voor Dolby Audio™
  • Intel® Wireless-AC 9462 met geïntegreerde Bluetooth®
  • ingebouwde HD-webcam en microfoon
  • 42.6 Wh-accu met drie cellen en snellaadfunctie
  • Windows 10 Home (dus geen Office)

Ik ben zeer te spreken over de Intel i5 aangezien dit toch net wat beter is dan een Intel i3 en dat merk je. Opvallend is de SSD van 256 GB. Voor een SSD en een laptop van iets meer dan 500 euro is dit toch behoorlijk veel opslag.

De 8 GB werkgeheugen is standaard. Minder zou je niet moeten willen. De laptop is ook voorzien van een IPS 15,6 inch scherm wat fijn is. Al zou een 17 inch scherm fijner zijn als je de laptop alleen thuis gebruikt. Heb je net iets meer schermoppervlak.

Als besturingssysteem is gekozen voor Windows 10. Wist je trouwens dat Windows 7 vanaf januari 2020 niet meer wordt ondersteund?

Voor geluid wordt gebruik gemaakt van HD boxen die gecertificeerd zijn door Dobly Audio. De HD webcam is standaard. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die de webcam afdekken wegens hackers. Dit kan met plakband maar ook met een Spy Fy.

Garantie:
Het bijzondere van Medion / Aldi laptops is dat zij 3 jaar garantie bieden. Dit is echt heel uitzonderlijk. Vroeger deed alleen de Mycom dit. Vrijwel alle andere webwinkels of leveranciers hanteren 1 jaar garantie en bij uitzondering 2 jaar. Bij HP kan je bijvoorbeeld extra garantiejaren bijkopen.

Zou ik deze laptop kopen?
Ja, ik vind dat de Medion Akoya S6446 een prima prijs kwaliteitsverhouding heeft. Ideaal om je dagelijkse werkzaamheden op te doen. Ik denk zelfs dat het bewerken van foto’s met Photoshop of het spelen van sommige spellen tot de mogelijkheden behoren.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.