Switchbay de online marktplaats voor tweedehands elektronische producten

Onlangs werd ik gewezen op de website Switchbay. Dit is een online handelsplaats waar tweedehands elektronische producten verkocht worden zoals telefoons, consoles, tablets en games. Op dit moment is het nog in de start-up fase maar het kan ooit zeker een concurrent worden van Marktplaats.

Switchbay de online handelsplaats voor tweede hands elektronische producten.

Ooit wel eens een smartphone via Marktplaats gekocht. Bijvoorbeeld een nieuwe iPhone voor wel een heel aantrekkelijk bedrag? Dan bestaat de kans dat je vervolgens opgelicht wordt. Je betaald braaf en vervolgens hoor je niets meer van de verkoper.

Switchbay speelt hierop in met hun unieke kopersbescherming. Dit is iets wat Marktplaats niet heeft want daar zijn koper en verkoper zelf verantwoordelijk voor de afhandeling. De kopersbescherming werkt eigenlijk heel simpel. Jij koopt iets op Switchbay en betaald het bedrag aan hen. Zodra jij het product in goede orde hebt ontvangen geef jij dat aan. Switchbay betaald dan pas het verkoopbedrag uit aan de verkoper.

Als proef heb ik twee spellen gekocht voor de PS4. De eerste was The Elder Scrolls V Skyrim Special Edition en de tweede was Assasin’s Creed Origins. Ik ben natuurlijk een Nederlander dus heb op internet even gekeken of de prijzen marktconform waren. Dit waren ze. Al was het mogelijk om ze elders goedkoper te krijgen, maar dan heb je geen kopersgarantie.

Een van de regels van Switchbay is dat de verkoper ervoor moet zorgen dat het product binnen vier werkdagen bij de koper moet zijn. Ik heb de twee spellen afgelopen donderdag avond via de website gekocht. Tot mijn verbazing had ik beiden zaterdag al binnen via de post. Hiermee wordt dus voldaan aan de 4 werkdagen regel. Alles was goed verpakt en de producten zagen er nog perfect uit.

Het concept werkt dus prima en ik ben er positief over. De website straalt ook zeker vertrouwen uit en is gemakkelijk te gebruiken. Alleen zijn er wel een paar nadelen. Natuurlijk het is een start-up en ze verbeteren de website continu.

Als je een product aanklikt dat op de tweede pagina of verder wordt getoond en dan op de terug knop klikt ben je weer op pagina 1. Dit is wel jammer als je op pagina 16 bent. Want na dat je op terug hebt geklikt moet je weer op pagina 16 klikken.

Het tweede nadeel is dat je niet meerdere producten tegelijk kan kopen. Bij een smartphone zal je dit probleem niet zo snel ervaren. Maar koop je 2 spellen, zoals in mijn test, dan moet je dit dus in twee keer doen. Het zou fijn zijn als dit in één bestelling zou kunnen.

Hoe dan ook. Wil je goedkoop een elektronisch tweedehands product kopen en doe je dat liever niet via Marktplaats? Dan is Switchbay zeker de moeite waard.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.