Ziggo Mediabox Next de verbeterde opvolger van de Horizon Box

Horizon Box:
Een aantal jaren lang heb ik de Horizon Box gehad van Ziggo. Een handig apparaat om uitzendingen uit het verleden terug te kijken of om films en series op te nemen. Overdag keek ik via de Ziggo app of er ’s avonds leuke films kwamen. Die nam ik op en ’s avonds bekeek ik die. Bonus was dat je de reclames door kon spoelen.

Maar de Horizon Box was traag met wisselen tussen zenders. Een bekend probleem waar veel andere mensen ook over klaagde. Soms liep hij zelfs vast of vergat hij waar je een film had gepauzeerd.

Maakte je gebruik van de Eco stand om stroom te besparen dan duurde het opstarten enkele minuten. Even gauw televisie kijken was er dan niet bij. Wilde je op afstand films opnemen dan moest de Horizon Box in stand-by stand staan waardoor deze weer meer stroom verbruikt.

Eigenlijk toch allemaal wel wat nadelen als je bovenstaand verhaal leest. Gelukkig heeft Ziggo in 2018 de Mediabox Next uitgebracht. In eerste instantie kon een selecte groep klanten de Mediabox Next uittesten. Sinds 2019 wordt deze aan bestaande en nieuwe klanten uitgedeeld.

Eerste ervaringen Mediabox Next:
Ziggo Mediabox Next.Sinds augustus 2019 heb ik hem in huis. Het eerste wat opvalt zijn de afmetingen. De Horizon Box was altijd een slagschip. De Mediabox Next is 4-5 keer zo klein en doet hetzelfde.

Het volgende wat opvalt is de snelheid van opstarten. Binnen 5 seconden kan je al TV kijken. Volgens Ziggo is dit apparaat ook nog een stuk zuiniger in stroomverbruik. Dit heb ik nog niet getest dus hier kan ik weinig van vinden. Het valt me wel op dat het apparaat ook veel minder stof aantrekt.

Het zappen tussen zenders gaat stukken sneller. De vertraging van soms 2-3 seconden is nu verwaarloosbaar. Ook de menu’s zien er heel mooi uit. In het begin is het wel even zoeken waar je moet zijn voor bepaalde opties. Pluspunt is daarom de uitleg die de eerste keer automatisch wordt getoond.

De afstandbediening is verlicht wat handig is in het donker. Deze bevat ook een microfoon zodat je de Mediabox Next op basis van je stem kan laten zoeken naar een film of serie. Stemherkenning in combinatie met mijn stem geeft al snel problemen, maar niet bij dit apparaat. Ik heb een paar zoekopdrachten gedaan en die werken allemaal juist uitgevoerd.

De Mediabox Next heeft geen eigen harde schijf meer. Opnames worden in de cloud opgeslagen en blijven maximaal een jaar bewaard. Je kan ongeveer 400 uur bewaren. De vastlopers waar ik in een tijdje geleden over schreef behoren met de Mediabox Next tot het verleden.

Hoe bestel je de Mediabox Next:
Ik ben al bijna 10 jaar klant bij Ziggo en heb daarom gebeld voor de Mediabox Next. Nou moet ik er wel bij vermelden dat ik het middelste Ziggo all in one abonnement heb. Niet alle abonnementen geven toegang tot de Mediabox Next.

Om de Mediabox Next te gebruiken betaal je wel 1 tot 1,50 euro per maand extra, maar persoonlijk vind ik het zeker waard. In ruil voor mogelijk verlaagd stroomverbruik is deze verhoging misschien zelfs te verwaarlozen.

Standaard rekent Ziggo 19,95 euro installatiekosten. Voor bestaande klanten is dat natuurlijk vreemd. Nieuwe klanten betalen deze installatiekosten niet als welkomstcadeau. Ik heb aangegeven dat ik het daar niet mee eens ben. Je wordt doorverbonden naar een andere afdeling die ervoor zorgt dat de 19,95 wordt afgeschreven op de factuur en meteen weer wordt teruggeboekt. Met andere worden betaal je die 19,95 euro niet.

Dus Mediabox Next bestellen = klantenservice bellen.

Conclusie:
TV kijken met de Horizon Box werd steeds minder leuk. De Mediabox Next is echte verbetering en zeker de moeite waard om te bestellen. Het maakt TV kijken bij Ziggo weer leuk.

Score:
9

2 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.