Kortingsacties om eind 2019 geld te besparen

Wil je een nieuwe computer, beeldscherm, laptop of smartphone kopen in oktober? Mijn advies: wacht dan nog even want het einde van het jaar is inzicht. Winkels en webwinkels gaan dan over het algemeen meer kortingsacties of hogere kortingen geven.

Black Friday:
Op vrijdag 29 november heb je bijvoorbeeld Black Friday. Een feestdag overgewaaid uit Amerika. Tijdens deze dag hebben winkels en webwinkels net wat meer acties dan normaal. Op internet zijn er diverse websites die overzichten maken van de acties. Op deze manier hoef je niet alle websites in de gaten te houden.

www.blackfridaynederland.nl
www.tweakers.net

Cyber Monday:
Als antwoord op Black Friday hebben webwinkels Cyber Monday bedacht. In Amerika doen steeds vaker mensen online hun aankopen de eerste werkdag na Black Friday. Op deze manier hebben ze geen last van de drukte bij de fysieke winkels. Net als voor Black Friday zijn er op een aantal websites overzichten te vinden van de kortingsacties.

www.cybermondaynederland.nl
www.tweakers.net

Sinterklaas en Kerst:
Natuurlijk wordt het jaar afgesloten met de maand december waarin Sinterklaas en Kerst worden gevierd. Dus in de gehele maand hebben veel winkels en webwinkels wederom kortingsacties. Soms loont het om Black Friday of Cyber Monday te skippen en te wachten op nog betere kortingsacties.

Vreemd genoeg is mij ooit vertelt dat je speelgoed juist in september of oktober moet kopen. In november en december worden die iets duurder wegens Sinterklaas en Kerst. Of de prijs wordt verhoogd en dan weer verlaagd zodat het net lijkt of je korting krijgt.

Maar zijn het wel echte acties? (tips)
Denk niet bij de eerste de beste actie waar je 200 euro korting krijgt dat je ook echt 200 euro korting krijgt. Heb je een leuke aanbieding gevonden bij Bol.com? Zoek hetzelfde product dan eens op bij Coolblue. Kans bestaat dat de kortingsprijs van Bol.com de reguliere prijs is van Coolblue. Laat je daarom niet gek maken door de verleidingen.

Even de productnaam in Google typen geeft ook een duidelijk overzicht van andere leveranciers. Zorg wel dat je de typenummers goed vergelijkt. Want van sommige producten worden verschillende uitvoeringen gemaakt met soms net een ander typenummer. Op Tweakers.net heb je de pricewatch met een grote database van productprijzen.

Bepaal voor jezelf wat je echt nodig hebt. Maak een wensenlijstje. Voorkom hiermee dat je een sporthorloge koopt terwijl jouw smartwatch ook bij kan houden hoeveel kilometer je gerend hebt.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.