Kibana kan geen verbinding maken met Elastic Search

Kibana verbinden met Elastic Search.Ik gebruik al enkele jaren Elastic Search om websites en WordPress websites te voorzien van een goede zoekmachine met auto aanvul functionaliteit. Dit werkt perfect.

Om mijn kennis uit te breiden heb ik van de week Kibana 7 geïnstalleerd op mijn ontwikkelomgeving. Dit is van hetzelfde Nederlandse bedrijf dat ook Elastic Search heeft ontwikkeld. Hiermee krijg je een GUI omgeving om o.a. zoekqueries te testen, indexes te beheren en data te analyseren.

Maar de belangrijkste reden waarvoor ik deze applicatie installeerde was om rechten op de Elatisch Search indexes in te kunnen stellen. Je kan dit ook doen via de roles.yml file van Elastic Search maar zij adviseren zelf Kibana. Standaard zit er op een index bestand geen enkele vorm van autorisatie.

Volgens de handleiding moet je eerst Elastic Search opstarten en daarna Kibana zodat deze verbinding kan maken met Elastic Search. Hiervoor roep je de binaries in de bin map aan via een terminal.

Het probleem:
Dit klinkt allemaal niet zo lastig en dat zou het ook niet moeten zijn. Maar bij mij wilde Kibana geen verbinding maken met Elastic Search. De binary wilde nog niet eens fatsoenlijk opstarten.

De oplossing:
Ik maakte gebruik van Elastic Search 6 en van Kibana 7. Blijkbaar werken deze versies niet goed met elkaar samen. Al haal je dat niet uit de foutmelding in de terminal.

Ik heb daarom Elastic Search 7 gedownload en opgestart en hierna Kibana succesvol gestart. Vanaf nu kan ik lekker verder werken met de GUI.

Gebruik je Elastic Search en Kibana? Zorg dan dat je deze twee applicaties telkens tegelijk bijwerkt naar de nieuwste versie om bovenstaand probleem te voorkomen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.