Wachtwoord Apple ID vergeten maar resetten niet mogelijk

Apple ID wachtwoord vergeten.Probleem:
Ik heb een iPhone van een gebruiker die de toegangscode niet meer weet. De enige optie is om de iPhone volledig naar fabrieksinstellingen terug te zetten. Hierna kan de laatste back-up van iCloud gedownload worden.

Na het leeghalen van de iPhone moet je een aantal stappen doorlopen om de iPhone weer te kunnen gebruiken. Een ervan is inloggen met het Apple ID. Alleen de gebruiker weet ook hiervan het wachtwoord niet meer.

Dit is op zich niet een groot probleem omdat je “wachtwoord vergeten” kan gebruiken. Maar Apple verstuurd dan een authenticatie code naar de iPhone. Omdat de iPhone nog niet helemaal ingesteld is kan deze code niet ontvangen worden.

Mogelijke oplossingen:
Wat ik ook probeer, Apple blijft de code naar de iPhone sturen. De gebruiker heeft ook een iPad dus ik probeer vanaf daar het wachtwoord te wijzigen. Het eerste wat de iPad vraagt is om in te loggen met het wachtwoord. Vermoedelijk is het wachtwoord al langer kwijt.

Als ik op de iPad wachtwoord vergeten wil gebruiken wordt er weer een code verstuurd naar de iPhone. Deze komt alleen nooit aan. Na een tijdje is het zelfs zo dat ik geen codes meer mag versturen omdat ik er teveel achter elkaar heb gestuurd. Om weer een code te kunnen versturen moet ik 2-24 uur wachten.

De enige optie die dan overblijft is Apple Accountherstel. Wanneer je dit aanvraagt wordt er na een aantal dagen contact met je opgenomen om jouw Apple ID weer te activeren. De vertraging wordt gebruikt om het hackers zo lastig mogelijk te maken. Ik heb Accountherstel aangevraagd, maar na de eerste bevestiging nooit meer iets gehoord.

De oplossing:
Apple wilt een code sturen naar het mobielnummer gekoppeld aan het Apple ID en niet naar een specifieke iPhone. Aangezien ik ook een iPhone heb besluit ik de SIM kaart van de gebruiker over te zetten naar mijn toestel. Ik start de iPhone op en die werkt meteen zonder problemen met mijn iPhone en mijn Apple ID.

Via een browser klik ik weer op “wachtwoord vergeten” en de code wordt naar mijn iPhone gestuurd. Met deze code kan ik vervolgens het wachtwoord opnieuw instellen.

De SIM kaart stop ik weer terug in de iPhone van de gebruiker. Ik kan nu alle stappen doorlopen inclusief het terugzetten van de back-up.

2 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.