Mijn iPhone of iPad wilt niet meer opladen

Apple iPhone laad niet meer op.Probleem:
Je sluit jouw iPhone via een adapter aan op het stopcontact om op te laden. Maar wat je ook probeert er komt geen stroom in de accu. De iPhone geeft ook niet aan dat hij aan het opladen is.

Om er zeker van te zijn dat de adapter of de kabel het probleem niet veroorzaakt test je deze op een ander Apple apparaat. Het andere apparaat begint meteen te laden. De conclusie is dus dat het aan de iPhone ligt.

Oplossing:
Na verloop van tijd kan er stof in de Lightning aansluiting voor de oplader komen. Dat is eigenlijk vrij normaal, maar dit voorkomt wel dat de iPhone goed aangesloten kan worden.

Pak daarom een paperclip en buig die open zodat je een ijzerdraadje overhoudt van 2 cm. Maak hiermee de Lightning aansluiting schoon. Vergeet ook de hoekjes niet. Zelfs een klein stukje stof kan ervoor zorgen dat de iPhone niet meer op wil laden.

Deze oplossing werkt ook voor de 3,5 mm audio jack waar je de oordopjes op aansluit.

Veiligheid van adapters en kabels:
In de winkel zijn vele soorten adapters en kabels te koop van diverse leveranciers. Mijn advies is om originele Apple kabel en adapters te gebruiken. Die zijn getest en veilig. Het klopt dat die duurder zijn, maar uit onderzoek is gebleken dat goedkope adapters of kabels makkelijker in brand kunnen vliegen.

Om die reden adviseert de brandweer om ’s nachts geen accu’s van telefoons, tablets of laptops op te laden. Nu we het toch over veiligheid en brand hebben. Lees ook even mijn blog over de Nest thermostaat. Een mooi design rookmelder met veel functionaliteiten voor een veilig gevoel.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.