Presentatie over bloggen bij NLLGG

Op zaterdag 16 november heb ik voor de tweede keer gepresenteerd bij de Nederlandse Linux Gebruikers Groep in Utrecht. Dit keer heb ik een presentatie gegeven over het onderwerp bloggen. Dit is iets wat ik wekelijks doe en door de jaren heen heb ik daardoor veel ervaring opgebouwd.

Voordat mijn presentatie begon kwam de organisator naar met toe met de mededeling dat ik het grootste ruimte had gekregen. Leuk was mijn eerste reactie. Maar dat betekent niet dat ik ook de meeste mensen krijg was mijn tweede reactie. Vlak voor de start van mijn presentatie stroomde de ruimte steeds voller en voller.

Uiteindelijk waren er ongeveer 25 geïnteresseerden. Daar kwam ik dan aan met mijn 10 hand-outs. Gelukkig waren die niet nodig omdat mijn PowerPoint presentatie op het scherm gewoon werkte. De presentatie werd gevolgd door een enthousiast gezelschap waarvan er een paar ook deden bloggen over IT of wetenschappelijke onderwerpen.

Tijdens de presentatie werden onder meer de volgende onderwerpen besproken: een blog website opzetten, zoekmachine optimalisatie, onderwerpen bedenken, teksten schrijven, bezoekers trekken en social media. Er werd afgesloten met het onderwerp hoe je geld kan verdienen met bloggen

Ongeveer elke dia werd afgewisseld met een stelling die het publiek moest beantwoorden. Dit was een nieuwe manier van presenteren die ik nog nooit eerder had toegepast. Dit zorgde ervoor dat iedereen actief de presentatie bleef volgen. Soms ontstonden er zelfs interessante discussies tussen mensen uit het publiek. Natuurlijk was er ook tijd om vragen te stellen die ik probeerde zo goed mogelijk te beantwoorden.

Mocht je de presentatie gemist hebben? Jammer, maar geen nood je kan de PowerPoint presentatie hier downloaden.

Vragen? Stel ze door hieronder een reactie achter te laten.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.