Moet ik wel of niet een nieuwe iPhone kopen

Apple iPhone SE 32 gb.Op dit moment heb ik een Apple iPhone SE in de uitvoering Space Gray met 16 GB opslag. Ik heb bewust voor de 16 GB variant gekozen omdat ik niet veel bestanden op mijn telefoon bewaar en ook niet veel foto’s maak.

De iPhone SE heb ik gekocht in juni 2017 bij Coolblue voor 359 euro wat ik toen een mooie prijs vond. Belangrijke eisen voor het selecteren van deze telefoon waren gewicht, afmetingen, accuduur en nieuwe softwareupdates. Voor alle eisen haalde dit toestel een vinkje.

Waarom niet een groter scherm? Simpel, ik bewaar mijn telefoon graag in mijn broekzak. Daarnaast neem ik mijn telefoon ook mee als ik ga hardlopen of traininggeven.

In dit blog kan je lezen welke telefoons ik in het verleden allemaal heb gehad en daar kan je ook lezen dat ik gemiddeld 2,5 jaar met een smartphone doe. Dit betekent dat ik begin 2020 een nieuwe smartphone mag kopen om dit gemiddelde in stand te houden.

Is mijn iPhone SE aan vervanging toe? Nee hij doet het nog perfect. Alleen de accu loopt wel sneller leeg. Misschien gebruik ik mijn iPhone gewoon meer dan een jaar geleden.

Onlangs is iOS 13 uitgekomen, maar op internet circuleerde de geruchten dat dit de laatste grootte update zou zijn voor de iPhone SE. Voor een toestel uit 2016 betekent dit dat de iPhone SE bijna 4 jaar lang grote updates heeft gekregen. Dat is 2 keer zoveel dan de gemiddelde Android telefoon. Ik ga ervan uit dat de iPhone SE nog wel minor updates krijgt als er beveiligingslekken gevonden worden.

De iPhone SE met 4 inch scherm was gebaseerd op de iPhone 5S. In 2020 wil Apple opnieuw een goedkopere variant uitbrengen met een 4,7 inch scherm gebaseerd op de iPhone 7 en 8. Het zijn op dit moment nog maar geruchten die wel steeds vaker met feiten of door betrouwbare bronnen onderbouwd worden. Prijzen zijn overigens nog niet bekend.

Om de vraag in de titel van dit blog te beantwoorden. Op dit moment koop ik nog geen nieuwe smartphone aangezien alle huidige iPhones te groot en te duur zijn. Ik wacht daarom geduldig af op de nieuwe iPhone die misschien begin 2020 gelanceerd wordt. Ik verwacht dat deze goedkoper wordt en net iets beter in mijn broekzak past.

2 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.