Sint zoekt je, geef bloed en red een ander

Normaal lees je op Timdehoog.nl blogs over IT gerelateerde onderwerpen en heel soms over mijn andere hobby hardlopen. Vandaag gaat het over een onderwerp dat niets met deze onderwerpen te maken heeft.

Sanquin heeft mij gevraagd om een blog te schrijven over het doneren van bloed in het kader van pakjesavond en Sinterklaas. Zij hebben een campagne Sint zoekt jou opgezet. Sommige mensen hebben echt de behoefte aan bloed.

Jij en ik hebben bloed in ons lichaam net als alle andere mensen op de wereld. Wist je dat jij bloed kan doneren bij Sanquin en dat jouw bloedvoorraad zichzelf weer aanvult? Jij kan dus eigenlijk gratis bloed geven en daarmee misschien wel de grootste wens van een kind in vervulling laten gaan.

Kinderen hebben allemaal een verlanglijstje met cadeautjes, maar hoeveel kinderen ken jij die “bloed” op hun lijstje hebben staan? Ik ken er geen een, maar Sanquin weet dat er genoeg zijn waar het wel op het lijstje zou kunnen staan.

Om meer aandacht te krijgen voor dit belangrijke onderwerp hebben ze de website www.sinthierbenik.nl laten maken. Hier kan je een persoonlijke video maken voor iemand anders om hem of haar over te halen bloeddonor te worden. Ik heb alle filmpjes bekeken en ze zijn grappig maar maken het belang van bloed doneren ook zeker duidelijk.

Natuurlijk heb ik ook een persoonlijke videoboodschap laten maken via de website. Want tja IT zit toch in mijn bloed en ik blijf nieuwsgierig hoe dingen worden gemaakt.

Het bloed dat jij als bloeddonor geeft wordt gebruikt om de voorraad van ziekenhuizen aan te vullen of om geneesmiddelen te maken. Vergeet niet dat er misschien ooit een moment kan zijn dat jij bloed nodig hebt.

Bloed heeft een houdbaarheidsdatum net als eten en drinken. Daarom heeft Sanquin een constante bloedaanvoer nodig van gezonde mensen. Gelukkig kan jij als man of vrouw meerdere keren per jaar bloed geven. Het kost je een paar uur, maar een kind geef je weer dagen om te leven. Meld je aan als donor.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.