Windows 10 bijwerken met Media Creation Tool lukt niet

Windows 10 bijwerken met Media Creation ToolProbleem:
Je hebt een computer met Windows 10 als besturingssysteem en dat wil je handmatig bijwerken naar de laatste versie. Je maakt hiervoor gebruik van de Media Creation Tool.

Iedere keer wordt er aan het einde een foutmelding getoond met als gevolg dat Windows 10 niet bijgewerkt is naar de laatste versie.

Op het moment dat dit blog wordt geschreven is de laatste versie Windows 10 1909. Ieder jaar brengt Microsoft twee van deze feature updates uit.

Oplossing 1:
Een belangrijke oplossing is om ervoor te zorgen dat je eerst alle normale updates hebt geïnstalleerd. Hiermee worden de updates bedoeld die iedere maand door Microsoft worden uitgebracht. Afhankelijk van de gebruikt hard- en software zijn dit er soms meer dan een.

Om de updates handmatig te installeren klik je op Start > Instellingen (tandwiel icoon) > Bijwerken en beveiligen > Windows Update. Zoek vervolgens naar updates. Het kan zijn dat je deze handeling een aantal keren moet herhalen totdat Windows 10 zegt dat er geen updates meer zijn.

Bovenstaande oplossing toegepast? Herstart dan eerst de computer voordat je weer aan de slag gaat met de Media Creation Tool.

Oplossing 2:
Mocht oplossing 1 niet werken dan kan je Windows Update Troubleshooter downloaden en uitvoeren. Dit is een Microsoft programma dat de meest problemen kan oplossen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.