Goedkoop Office Home en Student 2019 licentie kopen

Van de week vroeg iemand of ik haar kon helpen met het gereed maken van haar laptop. Ze had nog een aantal vragen en een daarvan was of ik kon controleren of Office juist was geïnstalleerd.

Op de nieuw Windows 10 laptop was inderdaad Office365 geïnstalleerd maar niet geactiveerd. Deze software wordt als bloatware op vrijwel iedere laptop meegeleverd net als een virusscanner. Maar na 1 maand moet je wel een licentie kopen.

Tegenwoordig kan je Office kopen met een maandelijks of jaarlijks abonnement. Je betaald dan ongeveer 10 euro per maand. Maar je kan Office ook nog eenmalig aanschaffen. Voordeel van het abonnement is dat je altijd updates krijgt zolang je betaald. Koop je Office eenmalig dan krijg je na een tijdje geen updates meer.

Na overleg met de eigenaar van de laptop besloten om voor de eenmalige aanschaf te gaan. Ze maakt er toch maar zelden gebruiken van. Koop je Office Home en Student 2019 bij Coolblue dan ben je gauw meer dan 100 euro kwijt.

In het verleden heb ik Windows 10 licenties gekocht via gamekeydiscounter.nl. Zij bieden ook verschillende Office licenties aan waaronder Office Home en Student 2019. Deze kost bij hun ongeveer 25,00 euro. Bestellen gaat heel gemakkelijk. Je hoeft eigenlijk alleen maar een e-mailadres op te geven. De licentiecode was binnen 5 minuten binnen.

Office365 was al geïnstalleerd dus dat hoefde ik niet meer te doen. In het activatiescherm gaf ik aan dat ik wilde activeren met een licentiecode. Office Word gaf aan dat dit een licentie was voor Office Home en Student 2019 en vroeg of de software hierop aangepast kon worden. Dit heb ik bevestigd en na 30 minuten was ook deze actie afgerond.

Na het opstarten van Word moest de software nog geactiveerd worden. Ik koos voor de optie internet, maar die mislukte. In de bevestigingsmail stond dat dit probleem voor zou kunnen komen. Je moest dan kiezen voor de optie telefonisch activeren. Die mislukte ook waarna je doorverbonden werd met een Microsoft medewerker. De vriendelijke man vroeg welke software ik wilde activeren en gaf me vervolgens de benodigde activatie codes.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.