Hoe kom je aan een krachtige workstation zonder bloatware

Workstation van Ikbenstil.nl.
Afbeelding: Ikbenstil.nl

Ongeveer 6 jaar geleden heb ik een nieuwe computer gekocht. Eerst heb ik onderzoek gedaan naar de kant en klare computers. Hier vond ik niet wat ik zocht. Hij moest krachtig, stil en makkelijk uitbreidbaar zijn.

Toen heb ik besloten om via internet zelf de onderdelen los te kopen. Ik ben gegaan voor een mooie zwarte Corsair kast, Intel I7, SSD en 8GB werkgeheugen. Als besturingssysteem heb ik gekozen voor Windows 8. Ik had liever 7 maar die zou als eerste geen ondersteuning meer krijgen.

De computer heb ik zelf in elkaar gezet. Leuk middagklusje. De kast is heel stil wat ook een van mijn eisen was. Daarnaast bood de kast genoeg uitbreidingen. Later heb ik er nog een paar extra harde schijven bijgezet omdat ik toch wel veel data had die ik wilde bewaren.

Een ander voordeel was dat er geen bloatware geïnstalleerd zat op de computer. Puur een lege SSD waar ik zelf nog alles op kon zetten. Heerlijk.

Maar goed het is inmiddels bijna 2020. Stel ik zou een nieuwe computer willen. Dan mag dit best wel een krachtige workstation zijn. Ik denk zelf aan minimaal een Intel i7. Een andere eis zou zijn dat hij heel stil is. Gelukkig hebben de meeste computers een SSD. Dus geen harde schijf meer die hard rondjes draait en geluid maakt. Ook zijn de meeste ventilators verwijderd omdat hardware minder warm wordt.

Het is al even geleden dat ik een computer heb gebouwd. Eigenlijk heb ik er ook geen tijd meer voor omdat ik liever bezig ben met het schrijven van blogs. Een computer kopen van Dell of Compaq zie ik niet zitten. Je krijgt dan net niet de hardware die je zoekt en zij installeren meteen ook allerlei zinloze programma’s waar ik niet om gevraagd heb.

Gelukkig heb je webshops zoals ikbenstil.nl die voor jou de computers samenstellen met de beste hardware. Een workstation zou een betere naam zijn voor dit soort computers omdat er onder de motorkap enorm veel rekenkracht schuilt. Gebruik je jouw computer alleen voor beetje internetten en e-mailen? Dan zijn deze te duur want je zal de capaciteit nooit nodig hebben.

Ben je grafisch vormgever, speel je toffe games of bewerk je video’s? Dan is een bezoek aan deze webshop zeker de moeite waard. Het voordeel is dat je de computers ook nog aan kan passen. Heb je bijvoorbeeld een extra SSD nodig voor jouw workstation? Dan kan je hiervoor een offerte aanvragen. Bij de Mediamarkt kan dit niet.

Naast professionele computers kan je ook kiezen voor een industrial pc. Deze kom je vooral tegen bij winkels en fabrieken. Ze worden gebruikt voor proces controle of data-acquisitie. Ze worden gebruikt voor bijvoorbeeld digital signage of in de medische wereld. Ikbenstil.nl zorgt dat een industrial pc gebruiksklaar is en installeert ook geen bloatware. Als extra service installeren ze wel Ccleaner voor onderhoud en Syncback voor het maken van back-ups.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.