Een factuur versturen met een PayPal consument account

Logo van PayPal.

Logo van PayPal.

Ik had een product verkocht aan een internationaal bedrijf. Voor de betaling had ik PayPal voorgesteld en dat was voor hun geen probleem. Na het leveren van het product had ik een PayPal betaalverzoek gemaakt en verstuurd.

Het bedrijf vroeg vervolgens of het mogelijk was om een factuur te genereren met PayPal in plaats van een betaalverzoek. Zover mij bekend is dat alleen mogelijk met een PayPal Bedrijf account. Een een aantal zoekopdrachten in Google bevestigde dat.

Voor de zekerheid heb ik zelf ook nog maar rondgeklikt in mijn eigen PayPal consumenten omgeving. Blijkbaar kan je wel facturen versturen als consument en dat werkt nog eenvoudig ook. Je vind deze in de menu optie “Geld overmaken en betaalverzoeken”. Klik vervolgens rechts op “Meer” en dan “Facturen maken”.

Je krijgt een nieuw scherm waar je de gegevens van de ontvanger, geleverde diensten/producten etc. in kan vullen. De factuur kan je direct naar een e-mailadres versturen of je kan de link delen via een e-mailbericht.

Belasting:
Als particulier zijnde mag je geen belasting heffen aan andere particulieren of bedrijven. De facturen die je verstuurd moet je wel opgeven aan de belastingdienst als Inkomsten uit overig werk. Verstuur je regelmatig facturen dan kan het interessant zijn om toch een bedrijf op te richten.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.