Printfriendly.com, goedkoop en milieuvriendelijk afdrukken

Soms bezoek je een websitepagina die je af wilt drukken. Via Ctrl + P, Bestand > Afdrukken of een printer icoontje geef je aan jouw printer een opdracht. Nadeel is dat het papier soms niet optimaal benut wordt. Er wordt informatie afgedrukt zoals advertenties, afbeeldingen of gerelateerde berichten die je niet nodig hebt.

Technisch gezien kan een website zo aangepast worden dat deze redelijk efficiënt omgaat met papier, maar veel websites doen dit niet. Tegenwoordig wordt er ook steeds minder afgedrukt dus besteden website eigenaren hier minder aandacht aan.

De website Printfriendly.com maakt het mogelijk om iedere websitepagina efficiënt af te drukken. Je kan voor het afdrukken precies aangeven welke content je wilt behouden en hoe groot de afbeeldingen mogen zijn. Stel je hebt een recept dat eigenlijk 2 pagina’s nodig heeft. Met Printfriendly.com kan je dit beperken tot 1 pagina en het blijft nog goed leesbaar.

Op zoek naar een goedkope printer voor onder de 45 euro? Dan is de HP DeskJet 2632 misschien iets voor jou.

Printfriendly.com kan je op drie manieren gebruiken:

  1. Je kopieert de URL en gaat naar Printfriendly.com
  2. Je installeert een extensie voor in jouw browser
  3. Voegt de knop toe aan jouw website of installeert de WordPress plugin

 

Logo van Printfriendly.com.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.