Windows 7 kan je nog steeds gratis upgraden naar Windows 10

Windows 7 logo.Als je nog een computer hebt met Windows 7 heb je vast al de melding gekregen dat besturingssysteem vanaf midden januari 2020 niet meer wordt ondersteund. Dit was al bekend in 2017.

In het verleden kon je vanaf Windows 7 en 8 gratis upgraden naar Windows 10. Dit was een poging van Microsoft om zoveel mogelijk gebruikers Windows 10 te laten installeren. Hier zat een deadline aan. Deze is later nog een keer verlengd om nog meer mensen de kans te geven. Deze tweede deadline is ook afgelopen.

Een paar maanden geleden heb ik een Windows 7 computer bijgewerkt naar Windows 10. Ondertussen had ik een licentie gekocht omdat ik dacht deze nodig te hebben. Maar na het upgraden werd er niet om een productkey gevraagd. Ik kon Windows 10 gewoon gebruiken en hoefde het ook niet te zelf te activeren.

Gisteren heb ik nogmaals een computer bijgewerkt naar Windows 10. Ook nu was er geen licentie nodig. Voor de zekerheid heb ik gecontroleerd of Windows 10 correct geactiveerd was. Wederom was dit het geval.

De conclusie is dus dat je Windows 7 nog steeds gratis bij kan werken naar Windows 10. Houd er rekening mee dat dit wel enkele uren in beslag kan nemen. Dit is afhankelijk van de hardware. Je kan hiervoor de Media creation tool downloaden zodat je meteen de laatste versie van Windows 10 krijgt.

Mocht je toch een Windows 10 licentie nodig hebben? Bezoek dan Gamekeydiscounter.nl. Je kan hier met een paar muisklikken een licentie bestellen en je hoeft alleen jouw e-mailadres op te geven.

Lees ook dit blog over hoe je voor nog geen 30 euro een Office 2019 licentie kan kopen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.