Bestanden van CD of DVD terughalen met IsoBuster

Logo van IsoBuster.
Bron: IsoBuster.com.

Om een cd of dvd te kopiëren kan je gebruik maken van CDBurnerXP of Imgburn. Maar wist je dat de levensduur van een CD of DVD ongeveer 10 jaar is. Dit is afhankelijk hoe je hem bewaard. Direct zonlicht beperkt de levensduur het meeste. Daarnaast verschilt de kwaliteit ook per CD of DVD.

Het kan dus voorkomen dat die CD met vakantiefoto’s uit de beginjaren 2000 het na een tijdje niet meer goed doet. Er ontstaan beschadigingen/fouten op de CD waardoor deze niet meer goed gelezen kan worden. Deze kan je herstellen met het programma IsoBuster dat je hier kan downloaden.

IsoBuster komt in een gratis en betaalde versie. Welke versie je nodig hebt kan je bepalen door deze pagina te bezoeken. Een andere oplossing is om de gratis versie te installeren en te kijken of je hiermee de herstelacties uit kan voeren die nodig zijn.

Het beste kan je tegenwoordig foto’s op een externe harde schijf bewaren zoals de WD Elements Portable 2 TB. Ben je bestanden op een harde schijf kwijtgeraakt? Lees dan dit blog waarin ik 2 programma’s heb getest om bestanden mee terug te halen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.