Hoeveel tijd kost een upgrade naar Windows 10

Ik krijg af en toe de vraag van Windows 7 gebruikers hoeveel tijd een upgrade naar Windows 10 kost. Dit is lastig vooraf te bepalen en afhankelijk van onderstaande factoren:

Welke hardware zit er in de computer:
Het maakt veel verschil of je een harde schijf hebt of een SSD waarop de bestanden voor Windows worden opgeslagen. Heb je 4 GB of 8 GB RAM? Ook dat heeft invloed op de tijd. Maar heb je 16 GB RAM dan zal het niet sneller gaan dan 8 GB omdat Windows die 16 GB toch niet benut. Als laatste bepaald ook de processor of de upgrade snel of lang duurt. Heb je een Intel Celeron dan zal het enkele uren duren ten opzichte van een Intel I5 of I7.

Hoe snel is jouw internetverbinding:
De beste manier is om Windows 10 te downloaden met de Media creation tool. Op deze manier heb je meteen de laatste versie van het besturingssysteem. Hoeveel tijd dit kost is afhankelijk van de snelheid van jouw internetverbinding, maar ook de beschikbaarheid van de Microsoft Windows servers.

Hoeveel updates moeten er nog gedownload worden:
Gedurende het jaar komen er updates uit om problemen of beveiligingslekken op te lossen. Na het downloaden van Windows 10 worden automatisch ook de laatste updates gedownload. Hoeveel dit er zijn is afhankelijk van het aantal uitgebrachte updates en welke er specifiek voor jouw computer nodig zijn. Sommige updates zijn hardware gerelateerd en als jij die hardware niet hebt dan hoef jij de update ook niet te downloaden.

Praktijkresultaten:
Ik heb een computer met SSD en i5 computer bijgewerkt naar Windows 10 in iets meer dan 1 uur. Maar ik heb ook een HP computer met harde schijf en een Intel Pentium processor met 4 GB bijgewerkt. Dit duurde bijna 3 uur.

Kan je de tijd verkorten:
Nee, tenzij je de hardware vernieuwd of de internetsnelheid verhoogd. Maar over het algemeen adviseer ik mensen rekening te houden met 2 tot 3 uur.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.