Garmin sporthorloge start opnieuw op en toont verkeerde datum en tijd

Garmin sporthorloge.Probleem:
Ik wilde vandaag mijn Garmin Forerunner HRM 235 opladen omdat hij bijna leeg was. Uit de la pakte ik de USB kabel en verbond deze met mijn computer. Normaal zou hij meteen beginnen met laden en zou het display een percentage tonen hoever hij was met laden. Maar nu startte het horloge opnieuw op. Het leek of hij vastgelopen was.

Eenmaal opnieuw opgestart begon hij met laden. Alleen de datum stond op donderdag 23 januari en de tijd op 20:30. Daar klopte dus weinig van. De stappenteller stond ook op 0.

Oplossing:
Het horloge zelf heeft geen optie om de datum en tijd te corrigeren. Dit kan je ook niet via de app doen. Gelukkig had ik dit probleem een paar maanden geleden ook al gehad. Het horloge moet verbinding maken met de GPS satellieten om dit te corrigeren.

In huis verbinding maken met GPS is lastig door het beton. Ik ben daarom naar buiten gegaan. Heb de hardloopfunctionaliteit die gps nodig heeft geactiveerd en binnen 1 minuut was de datum en tijd gecorrigeerd.

Oplossing getest op:
Garmin Forerunner 235 HRM

Een reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.