Bitcoin kopen en verkopen zonder account binnen een paar minuten

Bitcoin kopen of verkopen zonder account.In 2019 heb ik al een blog geschreven over het onderwerp bitcoin dat anno 2020 nog steeds trending topic is. In dat blog besprak ik de onderwerpen wie de uitvinder is, kosten, wallet, koers, techniek etc.

Werk je in de IT of vind je techniek interessant? Dan is het leuk om te weten dat bitcoins gebruik maken van de blockchain. Het vormt de data- en infrastructuur. Voor meer informatie verwijs ik je naar mijn eerdere blog. Wist je trouwens dat op dit moment nog steeds niet bekend is wie de bitcoin heeft uitgevonden?

Stel je bent nieuw en je wilt bitcoin kopen. Waar koop je die dan? Dit doe je op een online handelsplatform waarop cryptocurrency wordt verhandelt. Naast bitcoins zijn er inmiddels meerdere coins uitgebracht zoals ripple, litecoin en ethereum. Deze verzamelen we onder de naam cryptocurrency.

Ga je in Google zoeken op “bitcoin kopen” dan geeft Google net geen 3 miljoen resultaten. Dit betekent niet dat er zoveel handelsplatformen zijn voor cryptocurrency, maar wel honderden. Deze kan je weer uitsplitsen naar nationale en internationale handelsplatformen. Persoonlijk vind ik het fijn om met Nederlandse bedrijven te werken. Ook omdat dit goed is voor de Nederlandse economie.

Onlangs werd ik gewezen op de website van Satos.eu. Dit een van de grootste online cryptocurrency handelsplatformen van Nederland. Nou gebruiken ze wel de .eu extensie in hun domeinnaam en ze willen internationaal groeien. Toch zit het kantoor gewoon in Lelystad en is de website volledig in het Nederlands.

Volgens de onafhankelijke website Trustpilot krijgen ze van de 5 sterren 4.6 sterren op basis van 1.400 reviews. Mogelijk dat de goede reviews komen door de klantenservice die dagelijks 12 uur per dag open is. Een aantal bedrijven kan hier een voorbeeld aan nemen.

Naast de positieve beoordelingen vind ik het ook een pluspunt dat je geen account aan hoeft te maken. Tegenwoordig heb je voor vrijwel iedere website een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Je geeft aan voor hoeveel euro’s je bitcoin wilt kopen.

Om ervoor te zorgen dat deze aan jouw wallet worden toegevoegd moet je wel jouw wallet adres opgeven. Heb je nog geen Bitcoin wallet? Dan kan je dat aangeven tijdens het bestellen. Zij helpen je dan met het aanmaken ervant. Dit is eigenlijk een rekeningnummer vergelijkbaar met jouw betaalrekening bij een bank.

Voor communicatie hebben ze wel een e-mailadres nodig, maar dat is begrijpelijk. Betaal vervolgens via bijvoorbeeld iDeal en de bitcoins zijn van jou.

Naast het kopen van bitcoin kan je ook bitcoin verkopen via deze website. Net zo gemakkelijk als je ze koopt kan je ze dus ook weer verkopen zonder gebruik te maken van een account. Hiervoor hoef je alleen de cryptocurrency te selecteren, het aantal coins op te geven dat je wilt verkopen, een e-mailadres en jouw betaalrekening.

Het doen van een bestelling duurt 1-2 minuten. Deze worden vervolgens in 15 minuten verwerkt. Dit betekent dat je in 60 minuten voor 100 euro aan bitcoin kan kopen en deze ook weer kan verkopen. Nu komt de koers om de hoek kijken. Die bepaald de waarde van één bitcoin en die fluctueert continue. Zo was de bitcoin in januari 2018 14.560 euro waard, in december 2018 nog maar 5.443 euro en op 1 augustus 2019 weer iets meer dan 9.000 euro.

Het handelen in bitcoin kan je dus vergelijken met het handelen in aandelen. Koop ze wanneer ze goedkoop zijn en verkoop ze wanneer ze meer waard zijn. Het voorbeeld dat ik gaf van kopen en verkopen in 60 minuten zou je daarom ook niet moeten doen. Ik denk dat je bitcoin vooral moet zien als een langetermijn investering. Of je moet je dagelijks verdiepen in de markt zodat je snel de juiste beslissingen kan nemen.

Ben je nieuw met bitcoin en wil je simpel ervaren hoe het is om bitcoin eigenaar te zijn? Bezoek dan de website van Satos.eu. Je kan meteen aan de slag en ben je het zat? Dan kan je alles net zo snel weer verkopen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.