Scancircle.com de snelste gratis online computerdiagnose

Ben je Windows gebruiker dan heb je natuurlijk internetbeveiliging geïnstalleerd om veilig gebruik te kunnen maken van jouw computer. Maar soms loont het om een andere programma als second opinion te gebruiken. Ik doe dat zelf een paar keer per jaar.

In het verleden gebruikte ik wel eens Kaspersky Rescue disc. Dit is een bootable cd waarmee je de volledige harde schijf op virussen kan controleren. Een ander fijn programma is Adwcleaner van MalwareBytes. Dit kan je downloaden en uitvoeren. Hierna wordt de computer gescand op adware, virussen en andere rommel die je niet nodig hebt.

Een paar weken geleden kwam ik op Scancircle.com terecht. Hiermee kan je gratis online een snelle diagnose op een computer uitvoeren. De website is eigendom van de Nederlander ing. Arnoud Klaren die al tientallen jaren ervaring heeft in de ICT.

Scancircle.com zoekt naar problemen op de computer en houd zich dus niet bezig met virussen of malware. Volgens de website is de scan binnen 15 seconden klaar. Dat vind ik wel snel. Dus wilde ik het wel eens proberen en klikte op “Scan uitvoeren”. Er wordt een programma gedownload dat je moet uitvoeren. Na 15 seconden was de scan klaar.

Het programma sluit zichzelf af en er wordt automatisch een browser venster geopend met een rapport. Er wordt gecontroleerd op de categorieën systeem, beveiliging, hardware, software en processen.

Mijn laptop krijgt een score van 5,7 omdat dat mijn laagste score is op het onderdeel processen. Er zijn 3 programma’s die automatisch opgestart moeten worden. Deze zijn niet gevonden zijn op de harde schijf en dit vertraagd het opstarten.

Daarnaast is ook nog Skype versie 7 gevonden. Dit is al een hele oude versie en ik wist niet eens meer dat deze erop stond. Ik gebruik dit programma al jaren niet meer dus deze heb ik verwijderd van de computer.

Scancircle.com geeft een uitgebreid rapport van punten die goed of fout zijn inclusief advies hoe de fouten opgelost kunnen worden. Ook laat het rapport zien of de reeds geïnstalleerde software up to date is.

Het is dus de moeite om een gratis scan uit te voeren.

Screenshot van Scancircle.com.
Bron: Scancircle.com.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.