Geld besparen op de aankoop van jouw laptop met een refurbished exemplaar

Refurbished laptops van Dell.
Bron: Gobytes.nl

Voor een beetje goede Windows laptop betaal je al snel rond de 400 tot 500 euro. Je krijgt dan een laptop met een SSD en minimaal een i5 processor. Winkels en webwinkels bieden ook goedkopere laptops aan vanaf 300 euro, maar dan krijg je een budget laptop met weinig rekenkracht. Ik adviseer mensen daarom ook nooit voor deze lagere prijsklasse te kiezen. Investeer die honderd euro voor een fijnere laptop ervaring.

Maar niet iedereen heeft zomaar 400 of 500 euro te besteden aan een laptop. Het is toch een behoorlijk bedrag. Natuurlijk kan je hier weer een jaar of 4 of 5 mee vooruit. Echter zal je dit bedrag wel in een keer moeten betalen. Daarnaast heb je vaak ook nog een licentie nodig voor Office wat ook geld kost.

Een alternatieve oplossing is om de laptop via bijvoorbeeld Marktplaats.nl te kopen. Je bent dan voor een tweedehands laptop een stuk goedkoper uit. Nadeel is dat je niet weet of je opgelicht wordt. Misschien krijg je de laptop nooit terwijl je wel betaald hebt. Ook koop je een laptop zonder garantie.

Wil je voor weinig geld toch een goede laptop kopen, dan zijn refurbished laptops een beter alternatief. Mensen denken dat dit een hippere term is voor tweedehands en voor een gedeelte klopt dat ook wel. Je koopt een laptop die ooit van iemand anders is geweest. Voordat deze aan jou wordt verkocht wordt deze helemaal gecontroleerd en gerepareerd.

Een refurbished laptop koop je niet van een particulier maar bij een bedrijf. Zij kopen laptops op van bedrijven en controleren die op een aantal punten. Welke punten? Dat verschilt per bedrijf en dit heeft ook invloed op de prijs die jij ervoor moet betalen. Deze laptops zijn vaak 3-4 jaar oud en van bekende merken zoals HP, Dell en Lenovo. Doordat ze gebouwd zijn met hoogwaardig materialen krijgen ze 3 jaar fabrieksgarantie waardoor ze ook veel langer dan 4 jaar gebruikt kunnen worden.

Bij refurbished laptops GoBytes heb je de keuze uit bijna 200 laptops van 230 euro tot net geen 1000 euro. GoBytes controleert van iedere laptop de optische staat, werking van de hardware en werking van de knoppen. Indien nodig worden reparaties uitgevoerd. Alle laptops worden voorzien van de laatste versie van Windows. Voor verkoop worden de laptops nog hygiënisch schoongemaakt.

Sommige refurbished laptops zien er nog piekfijn uit en andere hebben gebruikerssporen. Hiermee worden o.a. krassen bedoelt op de behuizing. Hoe mooier de laptop er nog uitziet hoe hoger de prijs. Om aan jou als koper duidelijk te maken wat de status van de laptop is werkt GoBytes met een 5 sterrensysteem. Vijf sterren betekent een nieuwe laptop en vier sterren betekent een refurbished laptop met de hoogst mogelijke kwaliteit.

Wil je een laptop kopen en hecht je meer waarde aan een snelle processor, veel geheugen, snelle opslag en niet aan een mooie behuizing? Dan zijn refurbished laptops GoBytes zeker het bekijken waard. Dit is een betere keuze dan tweedehands kopen omdat je ook nog eens 12 maanden garantie krijgt.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.