Is een tablet van de Kruidvat onder 100 euro een aanrader?

Ik had begin van de week wat tijd over en de reclamefolders waren net bezorgd. De Kruidvat folder lag bovenop en op een van de pagina’s zag ik een aanbieding staan van een Alcatel Pixi 3 10″ tablet. Deze was in de aanbieding van 70 euro voor 40 euro. Bijna 50% korting. Blijkbaar wilden genoeg mensen dit apparaat kopen want uit een bezoek op Kruidvat.nl blijkt dat deze al uitverkocht is.

Steeds meer personen hebben een tablet. Ik heb zel een iPad Air first generation en gebruik hem dagelijks tijdens ontbijt. Jaren geleden heb ik hiervoor iets van 400 euro betaald. Waarom dat grote prijsverschil? Apple is een bekend merk daar betaal je voor. Net als bij de sportschoenen van Nike. Maar het design van de Alcatel is ook minder mooi. Er is meer gebruik gemaakt van plastic dan van alluminium. Ook de hardware, die de snelheid bepaald, is een stuk minder dan die van een iPad of Samsung Tab.

Alle waarde naar zijn geld natuurlijk. Je kan niet verwachten dat een tablet van 40 euro net zo goed is als een tablet van 400 euro. Dat is gewoon een feit.

Maar waar ik een beetje van schrok was de oude versie van Android. Dit is het besturingssysteem van een tabel zoals Apple iOS heeft en een computer Windows. Deze tablet wordt geleverd met versie 5 uit 2014. Het wordt ook al lang niet meer ondersteund, met andere woorden, je krijgt geen updates meer. Je koopt een nieuw apparaat met oude software.

De veiligheid kan dus niet gegarandeerd worden. Dit is toch wel belangrijk als je persoonlijke gegevens invult of betalingen uitvoert. Mogelijk worden zelfs diverse apps niet meer ondersteund of gebruik je onbewust oude versies.

De laatste versie van Android is eind 2019 en heeft nummer 10 gekregen. Het is een bekend probleem dat fabrikanten van Android apparaten niet zo trouw updates uitbrengen. Dit probleem is nog groter bij goedkopere tablets van onder de 200 euro. Die krijgen meestal helemaal geen updates. Uit persoonlijk ervaring weet ik dat ze ook snel vastlopen of hun WIFI verbinding kwijtraken.

Goede tablets zijn duur, dat zal ik niet ontkennen. Maar koop je een tablet vanaf 250 euro dan krijg je een veel beter apparaat. Het is dan nog geen iPad of Samsung Galaxy Tab. De hardware zal beter zijn, een mooier design, meer garantie en je ontvangt langer softwareupdates. Ik heb al veel verschillende tablets gebruikt en het is zeker de moeite waard voor een fijne tabletervaring.

Wil je een goede tablet, maar toch letten op het budget? Neem dan het vorige model van een goede tablet. Die zijn net weer een stuk goedkoper en je hebt dan zeker een kwalitatief goed product in handen. Houd er wel rekening mee dat je minder lang updates krijgt dan bij het nieuwste model.

Dus… bespaar niet teveel op jouw tablet.

Alcatel Pixi 3 10" tablet in de aanbieding bij de Kruidvat.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.