Belastingdienst.nl, toegang geblokkeerd conform ons beveiligingsbeleid

Probleem:
Je wilt inloggen via Belastingdienst.nl om als ondernemer aangifte te doen. Zodra je op de voorpagina op “Ondernemers” klikt wordt de foutmelding “Toegang geblokkeerd” getoond. Onder deze melding staat de tekst “De toegang tot het webadres (URL) werd geblokkeerd conform ons beveiligingsbeleid. Reden kan onder meer zijn dat het verzoek ongeldige karakters bevat of een ongeldige bewerking wilt uitvoeren.”. Wat het beveiligingsbeleid is wordt niet verteld.

Belastingdienst.nl toont foutmelding Toegang geblokkeerd.

Oplossing 1:
Er zijn bedrijven die bepaalde browsers blokkeren omdat ze te oud. Zorg er daarom voor dat je de laatste versie hebt. Internet Explorer is een browser die je beter niet meer kan gebruiken. Deze wordt allang niet meer ondersteund.

Mozilla Firefox
Klik je rechts bovenin op de 3 horizontale streepjes > Help > Over Mozilla Firefox en de laatste versie wordt gedownload.

Google Chrome
Klik je rechts bovenin op de 3 puntjes > Help > Over Chrome en de laatste versie wordt gedownload.

Microsoft Edge
Download de laatste updates van Windows via Instellingen > Updates. Edge zit standaard in Windows 10.

Oplossing 2:
Open de browser waar de foutmelding “Toegang geblokkeerd” wordt getoond. Verwijder de cookies voor Belastingdienst.nl. Wil je in een keer voor alle browsers cookies verwijderen? Installeer dan Piriform CCleaner.

Herstart de browser en bezoek de pagina op Belastingdienst.nl die je wilt bezoeken.

Oplossing getest op:
Windows 10 met Microsoft Edge

Een reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.