De nadelen van een WordPress startersite

WordPress thema Astra biedt startersites aan.WordPress is een fantastisch gratis CMS systeem dat door vrijwel iedereen geïnstalleerd en gebruikt kan worden. Om het visueel zichtbaar te maken aan jouw bezoekers heb je een thema nodig. Er zijn er duizenden waar je uit kan kiezen die je kan verdelen in de categorieën:

  • Gratis
  • Betaald
  • Maatwerk (op basis van jouw wensen)

Een bekend thema is Astra dat zowel in een gratis als betaalde variant wordt aangeboden. Maar als je Astra of een ander thema installeert dan zie je nog niet zo heel veel. WordPress voegt wat pagina’s en berichten toe om de site alvast te vullen.

Om je op weg te helpen bieden veel thema’s, waaronder Astra, startersites aan. Dit zijn volledig ingerichte websites. Meestal worden de websites ingericht op basis van fictieve bedrijven. Voorbeelden daarvan zijn:

  • Basisschool
  • Ziekenhuis
  • Honden opvang

Super handig want je hebt in een paar klikken een volledige website. Ik heb zo ook www.sportmassageoosterhout.nl ontwikkeld. Je hoeft alleen nog maar de namen, logo’s en teksten aan te passen en je hebt een website. Wil je het nog iets verder personaliseren dan pas je het lettertype en de kleuren aan.

Dan komen we meteen bij het eerste nadeel van een startersite. Net als bij het thema dat door iedereen gebruikt kan worden geldt dit ook voor een startersite. Pas je niet heel veel aan dan zal je de originele startersite herkennen. De kans is groot dat jouw website dan hetzelfde oogt als een andere website die dezelfde startersite heeft gebruikt. Dit is natuurlijk wel een bewuste keuze.

Het tweede nadeel van een startersite is dat je alle instellingen na moet lopen. Omdat je:

  • Overal de naam van het fictieve bedrijf moet aanpassen
  • Demo media bestanden moet verwijderen
  • Demo pagina’s en berichten moet verwijderen
  • Engelse teksten moet vertalen naar Nederlands

Als je deze twee nadelen in gedachte houd kan je in een dag een professionele website opleveren. Vergeet hem niet uniek te maken door wat instellingen aan te passen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.