Hoe kies je het juiste Sim only abonnement

Een Sim only abonnement is goedkoper.Je telefoonabonnement loopt af en nu sta je voor de keuze, een abonnement met een nieuw toestel of ga je voor een Sim only abonnement.

Een los abonnement heeft zo zijn voordelen:

  • Sim only is goedkoper, je betaalt namelijk niet af aan je telefoon waardoor je maandbedrag aanzienlijk lager is.
  • Je hebt meer vrijheid omdat je niet meer vast hoeft te zitten aan een abonnement met een looptijd van meerdere jaren, je kunt gemakkelijk kiezen tussen een maandelijks, jaarlijks of twee jarig abonnement. De keuze is aan jou!
  • Bij alleen een abonnement wordt geen krediet controle gedaan, deze wordt wel uitgevoerd wanneer je een abonnement met telefoon aanschaft waarbij het toestel duurder is dan € 250,-.

Sim only wat houdt dat precies in?
Heel simpel, een abonnement voor je telefoon zonder een nieuw toestel. Jouw abonnement loopt af maar je telefoon is misschien nog in prima staat. Dan is het voordeliger om alleen voor een abonnement te betalen en niet voor een nieuwe telefoon.

Hoe kies je het beste en goedkoopste abonnement:
Om uiteindelijk het beste abonnement met het goedkoopste sim only pakket uit te kiezen kun je voor jezelf een aantal punten nagaan.

Ga na hoeveel je verbruikt.
Je verbruik is vaak terug te vinden op oude facturen. Daarnaast kan je voor jezelf nagaan of je veel gebruik maakt van WIFI of maak je juist veel gebruik van een mobiel netwerk. Deze vergelijking maak je niet alleen voor je MB’s maar ook voor je belminuten. De gouden tip is om niet gelijk te hoog te gaan zitten. Veel providers bieden vaak de mogelijkheid om tussentijds te verhogen maar tussentijds verlagen is meestal geen optie.

Scan de voorwaarden van de verschillende providers.
Randvoorwaarden zoals extra kosten voor bellen of internetten in het buitenland of buiten je bundel kunnen per aanbieder sterk afwijken. Voorkom daarom verrassingen en lees je vooraf in.

Bekijk de diverse pakketmogelijkheden bij de verschillende providers:
Tegenwoordig bieden veel providers zowel mobiel bellen als internet en tv kijken voor thuis aan. Hiermee kan het goedkoopste sim only abonnement ook nog eens voordeel voor thuis opleveren. Zeker de moeite waard dus om je in te verdiepen.

Goed voorbereid een abonnement afsluiten:
Een sim only abonnement kan je makkelijk en snel online afsluiten. Met bovenstaande punten kan je voor jezelf bepalen welk abonnement het beste bij je past. Twijfel je nog of heb je toch nog vragen dan kun je ook terecht bij een telefoonwinkel.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.