Outlook kan geen toestemming van Gmail account krijgen

Outlook kan geen toestemming van Gmail account krijgen.Probleem:
Je maakt gebruik van Office 365 Outlook of Outlook 2019 en je probeert een Google Gmail account toe te voegen. Dit gaat heel gemakkelijk want Outlook stelt na het invullen van jouw e-mailadres en wachtwoord alles voor je in.

Als laatste stap krijg je een pop-up scherm te zien van Google die vraagt of jij toestemming geeft zodat Outlook toegang krijgt tot jouw e-mail. Je vult nogmaals het wachtwoord in. Google toont een samenvatting waar Outlook toegang tot krijgt. Om de toestemming te geven moet je klikken op een blauwe knop Toestaan maar die is uitgeschakeld. Met andere woorden je kan geen toestemming geven.

Oplossing:
De oplossing is om Outlook als standaard e-mailprogramma en Chrome als standaardbrowser in te stellen.

  1. Sluit Outlook af
  2. Klik onderin op het zoekglas en typ “Standaardprogramma”
  3. Klik op het programma “Standaardprogramma’s instellen”
  4. Selecteer bij E-mail “Outlook”

Heb je Chrome al geïnstalleerd? Stel dan deze browser in als standaardbrowser. Dit kan je doen via de bovenstaande stappen alleen klik je dan op “browser”. Zo niet download en installeer Chrome. Volg dan alsnog de stappen hierboven om Chrome als standaardbrowser in te stellen.

Start Outlook op en voeg opnieuw het Google Gmail account toe. Je zal zien dat je nu wel op de blauwe knop kan klikken.

Oplossing getest op:
Windows 10, Chrome, Office Outlook 365

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.