Even geen training geven, dan maar WhatsApp inzetten om te motiveren

Normaal geef ik twee keer per week atletiektraining bij A.T.V. Scorpio in Oosterhout. Maar wegens corona zijn alle sportverenigingen, waaronder ook Scorpio, gesloten. Inmiddels is bekend dat het nog wel tot de tweede week van april gaat duren.

Mijn atleten zijn in de leeftijd van 14-30 jaar en ik wilde ze toch graag stimuleren om zelf te gaan sporten. Al is het maar een simpel duurloopje. Dat is altijd beter dan heel de dag binnen Netflix kijken.

Ik heb mijn atleten daarom via WhatsApp uitgedaagd om een duurloopje van minimaal 3 kilometer te lopen. Deze afstand lopen we ook wel eens in tijdens een training en is daarom voor iedereen haalbaar. Het is een minimale afstand. Wil iemand 5 kilometer lopen dan mag dat ook.

Als bewijs moet er een screenshot van een running app geupload worden. Of dat Strava, Garmin of Runkeeper is maakt niet uit. De afstand, datum en route moeten duidelijk in beeld staan.

Voor een stukje extra motivatie heb ik aangegeven dat ik een prijs zal verloten onder de deelnemers. Maar ik doe dit alleen als er meer dan 5 personen meedoen. Het aantal duurloopjes verhoogd de kans, maar de afstand niet.

Deze uitdaging heb ik zaterdag in de groep geplaatst. Inmiddels is het dinsdag en zijn er al meer dan 12 prestaties in de WhatsApp groep geplaatst. Het moedigt zelfs anderen aan om ook te gaan hardlopen.

Dit is voor mij als trainer toch weer een leuke ervaring…!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.