Overbodige e-mailaccounts uit Outlook verwijderen (gegevensbestand sluiten)

Gegevensbestand sluiten in Outlook om oude e-mailaccounts te verbergen.Probleem:
Je hebt in Outlook meerdere e-mailadressen ingesteld met allemaal een eigen Postvak IN. Deze e-mailadressen hebben ook allemaal een gegevensbestand (.pst/.ost). Na een tijdje wil je een van die e-mailadressen inclusief  e-mails verwijderen.

Het verwijderen van het e-mailadres lukt zolang het niet het standaard e-mailadres is. Maar het verwijderen van het gegevensbestand mislukt. Outlook geeft aan dat je het gegevensbestand niet kan verwijderen omdat dit het standaard gegevensbestand is. Vreemd genoeg staat een ander gegevensbestand ingesteld als standaard. Dus de foutmelding klopt niet.

Oplossing:
De beste oplossing is om het Profiel uit Outlook te verwijderen. Nadeel hiervan is dat je alle e-mailaccounts opnieuw in moet stellen. Je moet dan ook opnieuw de gegevensbestanden importeren. Er bestaat zelfs een kans dat ook dit het probleem niet oplost en dat je Outlook opnieuw moet installeren.

De reden dat je het gegevensbestand wilt verwijderen is zodat het e-mailaccount ook uit de linkerlijst met mappen verdwijnt. Dit houd het overzichtelijk. Je kan hier en wil hier toch niets meer mee doen. Gelukkig is hiervoor een simpele oplossing.

  1. Open Outlook
  2. Scroll in de linkerlijst met mappen naar het e-mailadres dat je wilt sluiten
  3. Klik op de hoogste map van dit e-mailadres met rechts
  4. Klik op “Gegevensbestand sluiten”
  5. Het e-mailaccount verdwijnt nu uit de lijst

Wil je het gegevensbestand toch weer openen? Bezoek dan deze pagina op Microsoft.com voor de oplossing.

Oplossing getest op:
Windows 10, Office 365 Outlook

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.