Batterijen Nest rookmelder leeg binnen 6 maanden

Nest rookmelder v2.Probleem:
Eind oktober 2019 heb ik op zolder een Nest rookmelder geïnstalleerd. Afgelopen weekend kreeg ik op mijn smartphone de melding dat de batterijen bijna leeg waren en binnenkort vervangen moesten worden. Ze zaten nog geen 6 maanden in de Nest.

Op het moment dat ik de melding kreeg was ik niet thuis en ik ging er vanuit dat het nog wel even kon wachten. De volgende dag kreeg ik dezelfde melding + de tekst dat hij nou ook iedere minuut ging piepen om aandacht te trekken. Die avond kwam ik thuis en het eerste wat ik hoorde was piep.

Oplossing:
Aangezien een Nest rookmelder niet heel goedkoop is ging ik er vanuit dat de batterijen of de rookmelder defect was. Wel vreemd voor een rookmelder met een aanschafwaarde van 100 tot 130 euro.

Ik had de rookmelder besteld via Coolblue en heb via WhatsApp gevraagd of dit probleem onder de garantie zou vallen. De medewerker kwam met het idee om ze te verwijderen en weer terug te plaatsen.

De batterijen eruit en erin had ik nog niet geprobeerd maar bleek wel de oplossing te zijn. Inmiddels zijn we een paar dagen verder en worden alle zelftests succesvol uitgevoerd.

Heb je toch nieuwe nodig?
Een Nest heeft 6 Energizer Ultimate Lithium L91 batterijen nodig die langer meegedaan dan normale batterijen.

Oplossing getest op:
Nest rookmelder v2 met batterijen

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.