Review idinio Smart Plug voor bijhouden kWh verbruik

Ik gebruik best wat computerapparatuur zoals een snelle computer, twee 22 inch schermen, printer en was benieuwd naar het verbruik. Hoeveel kWh verbruik ik nou op een dag. Met dit gegeven kan ik weer berekenen hoeveel stroom het kost.

Foto van idinio Smart Plug.Om dit bij te houden heb ik de idinio Smart Plug gekocht via 123led.nl. Het is een stekker die je in het stopcontact stopt. Deze houdt vervolgens precies bij hoeveel stroom er verbruikt wordt door de apparaten die je hierop aansluit. Het witte apparaat is goed verpakt en ziet er netjes en compact uit.

Ouderwetse stroommeters tonen analoog of digitaal hoeveel kWh er verbruikt wordt. Een handige methode om te bepalen of die oude koelkast niet heel onzuinig wordt. De Idinio Smart Plug is een slimme meter die je via een app op jouw smartphone kan beheren.

Voordat je de slimme meter kan installeren moet je de Idinio app installeren op een smartphone en een account registreren. Omdat ik al een slimme lamp had van Idinio hoefde ik deze stappen niet meer te doen. Stop vervolgens de schakelaar in een vrij stopcontact. Onder het stopcontact in de Idinio Smart Plug vind je een knopje. Hiermee kan je het apparaat in- of uitschakelen. Dit kan ook vanuit de app.

Om de Idinio Smart Plug te beheren moet je deze eerst toevoegen aan de app. Dit doe je door in de app op het plusje te drukken. Selecteer het apparaat uit de lijst met Idinio apparaten. De volgende stap is dat je aangeeft met welke WIFI netwerk het apparaat verbinding moet maken anders kan je hem niet beheren via de smartphone.

Het toevoegen is in 5 minuten gebeurd. Vanaf nu kan je de schakelaar aan en uit zetten. Heel handig om een groep apparaten in een keer uit te zetten als je op vakantie gaat. Een andere functionaliteit is de tijdschema optie. Hiermee kan je instellen dat een lamp op een bepaald moment moet branden zodat het net lijkt of je thuis bent.

Maar ik installeerde de Idinio Smart Plug voor het meten van het aantal kWh’s en dat doet hij netjes. Verrassend genoeg is er nog geen dag geweest dat ik 1 kWh heb verbruikt. De hoogste hoeveelheid was 0.5 kWh. Ik heb toch zuinigere apparatuur dan ik dacht. De app toont het actuele verbruik en het verbruik per maand en dag. Dit is precies de informatie die ik nodig had.

Met de Idinio app is het mogelijk om slimme taken toe te voegen volgens het principe if this then that. Je zou in kunnen stellen dat als de temperatuur hoger wordt dan 25 graden er een ventilator begint te draaien. Of dat een lamp aan gaat wanneer de zon onder gaat.

Wat mij betreft vind ik de Idinio Smart Plug een aanrader. Al is het maar om het verbruik te meten. Hij kost 14,95 euro. Dit is wel duurder dan een ouderwetse stroommeter. Maar deze kan je op afstand aflezen, beheren en je kan hem aan of uit laten gaan op basis van factoren.

2 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.