WordPress toont vreemde tekens na verhuizing (UTF-8)

WordPress toont vreemde tekens.Probleem:
Je hebt een WordPress website en je stapt over van de ene hostingpartij naar de andere hostingpartij. Alle bestanden zet je over via sFTP. Vervolgens exporteer je de database via MYSQL en importeer je deze op de nieuwe server. Omdat je het domein ook verhuist hebt naar de nieuwe hostingpartij werkt de website meteen.

Tijdens het controleren van de pagina’s valt het op dat sommige letters verkeerd getoond worden. Het gaat in dit geval om letters uit de UTF-8 karakterreeks zoals é, ö, ë etc. Soms zijn het ook vreemde tekens.

Oplossing:
Zorg ervoor dat de database, tabellen en databaseverbinding op UTF-8 zijn ingesteld. Aangezien je alles gekopieerd hebt zou dit al juist ingesteld moeten zijn. Even controleren kan natuurlijk geen kwaad.

Maak je gebruik van een cache plugin zoals WP Rocket of WP Super Cache? Verwijder dan de cachebestanden. Voor bovenstaande probleemsituatie was dit de oplossing.

Een snelle methode is om alle mappen in /wp-content/cache te wissen. Je kan hiervoor een FTP programma zoals FileZilla gebruiken of een terminal venster. Herlaad de pagina en het probleem met de vreemde tekens is opgelost.

Oplossing getest op:
WordPress 5.3.2 met WP Rocket

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.