WordPress blijft oude afbeelding tonen nadat je een nieuwe hebt geupload

Probleem:
Je hebt een blog geschreven en voegt daar een paar afbeeldingen aan toe. Vlak voordat je het bericht wilt publiceren kom je erachter dat je een verkeerde hebt geupload. Je gooit de oude weg en upload de juiste afbeelding onder dezelfde bestandsnaam. Best slim bedacht want dan hoef je het blog niet aan te passen. Alleen toont de website nogsteeds de oude afbeelding.

Oplossing:
Veel websites maken gebruik van cache plugins om websites te versnellen. Bestanden worden dan gedownload op de computer van de bezoeker en de komende x aantal dagen, weken of maanden wordt deze niet vernieuwd. Best handig want downloaden kost tijd. Ook WordPress snapt niet altijd dat je een nieuwe afbeelding onder dezelfde bestandsnaam hebt geupload.

De beste en enige oplossing is daarom om de afbeelding onder een andere bestandsnaam te uploaden. Het toevoegen van v2 in de bestandsnaam is al voldoende. Op deze manier forceer je alle bezoekers (jijzelf dus ook) om de nieuwe afbeelding te downloaden.

Oplossing getest op:
WordPress 5.3.4

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.