Abonnee bestand geschikt maken om te importeren in Mailpoet (voornaam/achternaam)

MailPoet logo.Probleem:
Je maakt gebruik van de WordPress plugin Mailpoet om nieuwsbrieven te versturen. Deze plugin beschikt over de mogelijkheid om een CSV bestand te importeren met voornamen, achternamen en e-mailadressen. Maar je hebt een abonnee bestand ontvangen vanuit een ander informatiesysteem dat bestaat uit de kolommen voornaam, tussenvoegsel, achternaam en e-mailadres.

Dit bestand kan je niet importeren omdat Mailpoet geen kolom heeft voor tussenvoegsel. Je zal deze eerst moeten samenvoegen met de achternaam kolom. Dit kan je in Excel doen met de functie tekst.samenvoegen:

=TEKST.SAMENVOEGEN(B2;" ";C2)

Omdat tussenvoegsel en achternaam twee woorden zijn plaats je er een spatie tussen. Als iemand geen tussenvoegsel heeft komt er toch een spatie voor de achternaam te staan.

Die zinloze spatie wil je voorkomen.

Oplossing:
Excel heeft de functie spaties.wissen die alle spaties verwijderd behalve de enkele tussen woorden. Dit is dus de perfecte oplossing voor bovenstaand probleem. Spaties tussen tussenvoegsel en achternaam worden behouden. Maar als een achternaam geen tussenvoegsel heeft wordt de spatie voor de achternaam verwijderd.

Onderstaand voorbeeld voegt de waardes uit kolommen B3 en C3 samen en plaatst er een spatie tussen. De structuur van deze formule is anders dan bij tekst.samenvoegen.

=SPATIES.WISSEN(B3&" "&C3)

Sla het bestand op als .csv en importeer dit in Mailpoet.

Oplossing getest op:
Microsoft Office Excel

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.