Er is water of koffie over mijn tablet gegooid, wat te doen?

Er ligt een tablet op tafel en daarnaast staat een glas water, een kop koffie of een fles bier. Per ongeluk tikt iemand tegen het glas waardoor de inhoud over de tablet valt.

Dit is heel vervelend en zonde van de koffie of het bier. Wat kan je nu het beste doen?

De belangrijkste stap is de tablet uitzetten als deze nog aan staat. Vloeistoffen zoals water of koffie kunnen kortsluiting veroorzaken in elektronische onderdelen. Als er eenmaal kortsluiting is ontstaan is de kans klein dat jouw iPad of Samsung Galaxy Tab het nog gaat doen.

De snelste manier om een elektronisch apparaat te laten drogen is door het in een bak met rijst te leggen. Soort of merk maakt niet uit. Het gaat erom dat rijst water absorbeert. Zorg ervoor dat jouw tablet helemaal verstopt zit in de rijst. Wacht minimaal 1 dag voordat je hem weer uit de bak met rijst haalt.

Heb je geen rijst? Leg de tablet dan buiten op een droge plek in de wind. Probeer hem niet in de zon te leggen omdat dit slecht is voor het scherm en de accu. Heb je geen alternatief? Leg de tablet dan met het scherm naar beneden. Controleer wel regelmatig of de tablet niet gloeiend heet wordt.

Start de tablet na 1 dag drogen weer op. Controleer of het geluid, wifi, camera, touchscreen en de knoppen nog werken.

Nogmaals, het is een automatische reactie om een elektronisch apparaat dat nat geworden is meteen weer aan te zetten. Je bent nieuwsgierig of hij het nog doet. Logisch, maar doe dit dus niet. Het opdrogen of verdampen van het water is heel belangrijk om schade te voorkomen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.