Fitbit Charge 3 verliest GPS verbinding tijdens het hardlopen

Fitbit Charge 3Probleem:
Je maakt gebruik van een Fitbit Charge 3 om jouw hardloopprestaties te registreren. Helaas heeft dit model geen ingebouwde GPS. Daarvoor verbind je hem met jouw smartphone die wel een ingebouwde GPS ontvanger heeft.

Alleen verliest de Fitbit Charge 3 telkens de GPS verbinding van de smartphone of de verbinding met de smartphone. Het resultaat is dat hij om de minuut een trilsignaal geeft op de pols. Na een paar kilometer wordt dit een wel een vervelend gevoel. De route wordt ook niet juist geregistreerd.

Oplossing:
De oplossing voor dit probleem is eigenlijk heel simpel.

  1. Sluit de Fitbit app op de smartphone
  2. Veeg op Fitbit wijzerplaat naar “Instellingen”
  3. Druk op “Opnieuw opstarten”

Opvolger Fitbit Charge 4 heeft wel ingebouwde GPS:
In maart 2020 is de Fitbit Charge 4 aangekondigd. Een van de grootste verbeteringen is dat er een GPS ontvanger ingebouwd zit. Je hoeft dus geen smartphone meer mee te nemen. Je kan hem pre-orderen omdat hij pas rond 15 april uitgebracht wordt in Nederland.

Is jouw Fitbit bandje gebroken?
Neem dan contact op met Fitbit via deze pagina. De kans bestaat dat je een compleet nieuwe Fitbit opgestuurd krijgt. Uit praktijkervaring blijkt dat je dus niet alleen een nieuw bandje krijgt.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.