Blogs aanbieden als preview aan anderen voor feedback

Ik schrijf wel eens blogs die ik eerst met een aantal personen wil delen voordat ik het publiceer. Bijvoorbeeld om inhoudelijke feedback te verzamelen, taalfouten eruit te laten halen of omdat ik het schrijf vanuit een samenwerking met een bedrijf. Door het blog te delen kan dit de kwaliteit verhogen.

Standaard biedt WordPress niet echt een optie om een blog te delen met anderen zonder het bericht te publiceren. In het verleden gebruikte ik de optie om het blog met een wachtwoord te beveiligen of terug in de tijd te publiceren. Echter werkt dit niet meer sinds ik Jetpack Publicize gebruik. Deze plugin plaatst alle blogs na publicatie op Twitter.

Als alternatieve oplossing ben ik blogs gaan schrijven als pagina’s. Deze voorzag ik dan van een wachtwoord. Maar dit was niet echt de oplossing omdat je dan telkens teksten moet kopiëren van pagina’s naar berichten.

Feedback verzamelen dankzij de plugin Public Post Preview.Ik ben daarom op zoek gegaan naar een plugin met de functionaliteit om blogs als preview aan te bieden via een unieke url. Dit zonder ze te publiceren waardoor Publicize de blogs niet op Twitter zou plaatsen. Ik ben uitgekomen bij de gratis plugin Public Post Preview van Diminik Schilling.

De plugin zelf heeft eigenlijk maar een instelling en dat is het activeren of deactiveren van de Openbare preview URL. Dit doe je in het bklokje Publiceren onder de publicatiedatum. Het resultaat is een unieke URL die je naar anderen kan sturen.

Ik ben heel blij met deze plugin omdat die het publiceren van blogs enorm versnelt. Ik heb inmiddels ook de ontbrekende Nederlandse vertalingen toegevoegd.

Houd er rekening mee dat de Openbare preview URL wordt aangepast zodra je een blog bijwerkt. Je moet dus de nieuwe URL weer naar het persoon die feedback geeft sturen. Ben je dat eenmaal gewend dan heeft deze plugin echt een meerwaarde voor een blogger.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.