Phlox Elementor mededeling verbergen in wp-admin

Probleem:
Voor mijn eigen website maak ik gebruik van het Phlox thema. Sinds een update van een maand geleden is Phlox uitgebreid met ondersteuning voor de plugin Elementor. Dit is een mooie verbetering omdat ik zelf heel erg te spreken ben over deze plugin.

Om dit duidelijk te maken toont Phlox in de wp-admin omgeving een mededeling die aardig wat ruimte in beslag neemt. Deze mededeling wordt op iedere pagina in de wp-admin omgeving getoond.

Rechts bovenin zit een kruisje en als je daar op klikt zou de mededeling verborgen moeten worden. Maar na het herladen van de pagina staat de mededeling er weer.

Phlox mededeling in de wp-admin omgeving over Elementor.
Phlox mededeling in de wp-admin omgeving over Elementor.

Op dit moment wil ik nog geen gebruik maken van Elementor maar ik wil die mededeling wel verbergen. Ik heb daarom de plugin geïnstalleerd met de gedachte dat de balk zou verdwijnen. Maar hierna wordt de mededeling getoond dat ik Elementor nog moet activeren. De plugin heb ik weer verwijderd, want hoe minder plugins hoe beter.

Oplossing:
Uit een zoektocht door de PHP bestanden van het thema blijkt dat de mededeling door auxin_core_plugin_notice() wordt toegevoegd. Deze wordt via add_action() uitgevoerd.

Ik heb daarom onderstaande functie geschreven die de functie weer verwijderd zodat deze nooit wordt uitgevoerd. Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van remove_action().

function child_remove_admin_actions() {
    remove_action('admin_notices', 'auxin_core_plugin_notice');
}
add_action( 'init', 'child_remove_admin_actions', 1 );

Je kan niet direct remove_action() aanroepen omdat deze dan te vroeg wordt uitgevoerd. Daarom is deze via een add_action() gekoppeld aan de functie init().

Waarschijnlijk komt er wel een moment waarop er mededelingen van Phlox worden getoond die je wel wilt weten. Schakel bovenstaande code daarom af en toe even uit om te zien of er een andere mededeling wordt getoond. Misschien dat het kruisje in een toekomstige versie gerepareerd wordt zodat je de mededeling wel weg kan klikken.

Oplossing getest op:
WordPress 5.4.1 en Phlox 2.5.13

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.