Scherm met Mini DisplayPort aansluiting geeft geen beeld

Dell scherm.Probleem:
Vandaag wilde ik mijn Windows computer opstarten maar mijn scherm wilde geen beeld meer tonen. Hij ging heel de tijd in Power save mode omdat hij geen signaal binnenkreeg. Scherm uit en aanzetten veranderde daar weinig aan.

Even daarvoor had ik mijn Dell scherm nog via een HDMI kabel gekoppeld aan mijn laptop dus ik wist zeker dat hij niet kapot kon zijn. Ik controleerde voor de zekerheid of de input source correct was ingesteld en dat bleek zo te zijn.

Het beeldscherm is via een Mini DisplayPort verbonden met mijn computer. Om zeker te weten dat het niet aan de kabel lag heb ik de HDMI kabel aangesloten op mijn computer en de HDMI kabel losgemaakt. Helaas nog steeds geen beeld.

Oplossing:
Ik heb mijn scherm uitgezet en computer uitgeschakeld. Vervolgens heb ik van allebei de apparaten de stroomkabels 1 minuut afgehaald. Hierna de kabels weer teruggestopt waarmee het probleem was opgelost.

Oplossing getest op:
Zelfgebouwde computer met Dell scherm

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.