Bijlagen voor e-mails worden niet meer verstuurd door MailPoet

Probleem:
Op jouw WordPress website maak je gebruik van een contactformulier waar mensen bijlagen aan toe kunnen voegen. Of bezoekers kunnen een bestelling plaatsen via de webshop en ontvangen bij de e-mailbevestiging tevens de factuur als PDF. Maar sinds een tijdje worden de bijlagen niet meer mee verstuurd. Je controleert de omvang van de bijlagen, maar deze is zeker niet te groot. Ver onder de drie MB.

Oplossing:
Toevallig heb je onlangs MailPoet geïnstalleerd om nieuwsbrieven te versturen en eigenlijk zijn toen de problemen begonnen. Deze plugin biedt een gratis verzendservice aan die standaard bij installatie wordt geactiveerd. Alle formulieren worden dan niet meer verstuurd via de mailserver van jouw hostingpartij maar via de mailserver van MailPoet.

Het voordeel hiervan is dat je gebruik kan maken van een snelle en betrouwbare aflevering van e-mails en nieuwsbrieven. Het nadeel hiervan is dat MailPoet op dit moment geen bijlagen ondersteund. Zij verwijderen deze uit de e-mails die zij voor jou versturen. Dit wegens benodigde capaciteit en veiligheid.

Alleen wordt dit niet duidelijk aangegeven op de pagina van MailPoet > Instellingen > Geavanceerd. Hiervoor moet klikken op de “lees meer” knop waar je vervolgens kan lezen dat bijlagen niet toegestaan zijn.

De huidige MailPoet verstuurmethode zorgt ervoor dat bijlagen uit e-mails worden verwijderd.
De huidige MailPoet verstuurmethode zorgt ervoor dat bijlagen uit e-mails worden verwijderd.

Verstuur je e-mails met bijlagen dan kan je beter kiezen voor de optie “De standaard WordPress verstuurmethode”. Vergeet niet onderin op “Instellingen opslaan” te klikken.

Oplossing getest op:
WordPress 5.4.1, WooCommerce 4.1 en MailPoet 3.46.13

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.