Jetpack modules uitschakelen voor meer overzicht en snelheid

Voor mijn website maak ik gebruik van de Jetpack plugin die weer bestaat uit meerdere handige plugins. Jetpack noemt deze plugins modules. Ik gebruik Jetpack al jaren voor de statistiekenfunctionaliteit die mooi met de WordPress core integreert.

Daarnaast gebruik ik ook de gerelateerde berichten module onder mijn blogs om, je raad het al, gerelateerde blogs automatisch te laten selecteren. Ook de Publicize module is een handige functionaliteit om blogs automatisch op Twitter of LinkedIn te plaatsen.

In totaal zijn er meer dan 42 modules waar je uit kan kiezen. Sommige zijn handig en andere juist niet. Installeer je Jetpack voor de eerste keer dan worden er standaard een aantal modules geactiveerd. Daarnaast maakt Jetpack ook reclame voor de andere modules en hun betaalde abonnementen. De vraag is of je al die modules nodig hebt en ook echt gebruikt.

Twee modules uitgeschakeld
Vandaag heb ik daarom kritisch naar mijn lijst met Jetpack modules gekeken. Van de 10 modules heb ik er 2 uitgeschakeld omdat ik die niet nodig had. Dit scheelt weer in laadtijd en maakt mijn wp-admin omgeving overzichtelijker. Als ik me bedenk kan ik ze zo weer in schakelen.

Waar vind je die modules?
Je vind het overzicht van modules door links in de zwarte balk op “Jetpack” te klikken. Scroll in het midden van het scherm naar onderen en klik op Modules. Op de pagina die  verschijnt zie je alle modules. Aan de rechterkant kan je klikken op de filter Actief. Zo wordt het overzicht een stuk kleiner.

Controleer nu alle actieve modules  en bepaal of je die wel of niet gebruikt. Twijfel je over wat de module doet? Klik er dan op. Er wordt automatisch een nieuw venster geopend die de officiële documentatie van Jetpack voor die module toont. Deze uitleg is altijd zeer duidelijk over wat de module doet.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.